Een webshop in 3 maanden: week 2

0

Nooit geweten dat het zo moeilijk is om een webshop op te zetten. Dat is de conclusie na twee weken uitzoekwerk in deel twee uit de serie een webshop in 3 maanden. Zoals al op mijn site te lezen was heb ik nog geen keuze gemaakt voor een product. Ik heb wel een nieuw idee. Geen webshop, wel e-commerce. Misschien dat dat iets is?

vergelijking psp'sDe tweede week is voorbij. Ik heb veel uitgezocht (zoals deze vergelijking tussen payment service providers) en er zijn inmiddels heel veel ideeën de revue gepasseerd. Ik heb erg zitten twijfelen tussen alle ideeën. Het ene moment ging mijn voorkeur uit naar het ene product en het andere moment naar het andere. Aangezien ik nog steeds geen keuze kon maken heb ik gisteren kort geëvalueerd. Hieruit kwamen twee belangrijke conclusies:

  • Er zit nog geen idee voor een webshop tussen waar ik mee verder wil.
  • Er komt veel meer bij kijken dan ik vooraf had verwacht. Met name op het gebied van het inkopen van producten.

Beide punten zijn niet erg motiverend. Het is ook niet echt wat ik er van tevoren van had verwacht. Ik was namelijk van plan leuke dingen te maken en bedenken in de drie maanden verlof van mijn werk.

Maar ga je er dan mee stoppen?

exitNee. Zoals ik hierboven aangaf was ik van plan tijdens mijn 3 maanden verlof een leuke site te maken. Afgelopen woensdag kreeg ik een leuk idee voor een site. Het is weliswaar geen webshop (wel e-commerce) en er is een grote kans dat het niet is toegestaan (zie verderop hierover meer), maar ik denk dat dit toch is waar ik mee verder wil.

Binnen dit idee kan ik leuke dingen bedenken, creatief bezig zijn en mezelf verder ontwikkelen. En dat is precies wat ik wil. Ook al levert het uiteindelijk misschien wel helemaal geen geld op (ik hoop van wel natuurlijk). Omdat ik er nog niet 100% zeker ben maak ik volgende week vrij om er over na te denken en eventueel nog extra ideeën te bedenken. Volgende week daarom ook geen artikel.

Eerst even over mijn nieuwe idee. Het is een nieuw idee, zover ik weet bestaat iets dergelijks nog niet en daarom wil ik het idee niet helemaal prijsgeven (verwacht er niet te veel van). Bij deze wel een tipje van de sluier.

A social crossmedia experience game

Dat is wat het gaat worden (als ik hier mee verder ga). Om er maar eens een aantal marketing termen in te gooien. Dit zegt natuurlijk nog helemaal niks, dus ik zal het nog even iets meer toelichten.

Het is een spel op internet waaraan mensen voor een klein bedrag aan kunnen deelnemen. De winnaar van het spel wint een grote prijs (natuurlijk afhankelijk van het aantal deelnemers).

game_controllersHet spel speelt zich niet alleen af op internet, maar ook in de echte wereld. Bovendien vindt de communicatie plaats via internet, radio, GSM, etc. Crossmediaal dus. Het spel is gebaseerd op een goed verhaal  en om een goede sfeer neer te kunnen zetten wordt er veel gebruik gemaakt van afbeeldingen, geluid en video. Daar hebben we de (rijke) experience. En tot slot: om het spel te kunnen winnen is het belangrijk om samen te werken met de andere deelnemers. Zonder andere deelnemers valt het spel niet te winnen. Zo, nu hebben we alle termen gehad (dit was social).

Natuurlijk zitten deze elementen er niet in omdat het leuke termen zijn. Het zijn onderdelen die noodzakelijk zijn om het spel succesvol te maken.

Kansspel?

Ik gaf eerder aan dat het idee misschien niet is toegestaan. Hoe zit dit?

dobbelstenenHet kan zijn dat het spel wordt gezien als een kansspel. En voor kansspelen via internet worden geen vergunningen afgegeven. Ik heb inmiddels contact gehad met iemand van justitie die over kansspelen gaat. Ik heb mijn idee telefonisch met haar (het was een vrouw) besproken en zij gaf aan dat het waarschijnlijk wel om een kansspel gaat. Ik heb nu het idee iets meer in detail beschreven en aan haar gemaild. Hierop zal ze binnen 2 weken een reactie geven.

Maar, omdat ik er nog niet gerust op ben: als hier juristen zitten die een keer met me willen meedenken dan hoor ik het graag.

Hier vind je alle afleveringen uit deze serie: Een webshop in 3 maanden.