Innovatie

Video doc: Marjolijn Kamphuis van Dutch Cowgirls

0

Je hebt blogs in allerlei soorten en maten. Een ding hebben ze gemeenschappelijk: inderdaad, de blogger. Om een beeld te krijgen van de mens achter de blogger ben ik Blocter gestart, een serie korte video documentaires. Deze eerste keer ontmoeten we Marjolijn Kamphuis van Dutch Cowgirls.We volgen met zijn allen dagelijks vele blogs, ook ik. Vooral na mijn stage bij SubmarineChannel, waar ik de online distributie deed voor hun Minimovis en Pretty Cool People Interviews, bleef m’n RSS-reader groeien. Ik kwam daar door ook in contact met bloggers uit de hele wereld. Vaak zie je alleen maar een naam van de persoon. Als je verder zoekt, vind je een foto of met veel speurwerk een Facebook profiel waar je net iets meer te weten kan komen over de persoon achter een blog. Maar veel verder kom je vaak niet. Vandaar dat ik Blocter ben begonnen. Daar – en hier op Frankwatching – zal ik via een reeks korte documentaires verslag doen van mijn ontmoetingen met bloggers.

marjolijn-kamphuis-2In dit eerste portret een kennismaking met Marjolijn Kamphuis (foto) van Dutch Cowgirls. Ze begon haar carrière als blogger voor Dutch Cowboys. Maar toen ze merkte dat er meer vrouwen waren die dezelfde interesses deelden maar eigenlijk alleen op Twitter actief waren, is ze Dutch Cowgirls gestart. Een blog volledig geschreven door vrouwen maar zeker ook bedoeld voor mannen. In de video zien we Marjolijn op haar werk bij MTV networks waar ze werkt als projectmanager digitale media. Ook zien we haar bij de Mobile Monday conferentie.

[vimeo width=”600″ height=”338″]https://www.vimeo.com/4742578[/vimeo]

Blocter is gestart als eindexamen project voor mijn studie Audio Visueel ontwerp aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam. In de komende weken zullen de blogs Trendbeheer, Next Nature, Rotterdam Fixed Gear en Type Radio hier nog aan bod komen. Met deze eerste serie van 5 portretten zal ik mijn studie afronden, maar wat mij betreft houdt het hiermee niet op en zal Blocter ook daarna voortgezet worden.

Hier vind je de hele serie Blocter portretten.