iPhone-Selectie: Urenlang en Supersnel Gamen

0

Hoewel games voor de iPhone nog maar relatief kort bestaan, zijn ze inmiddels razend populair. Continu verschijnen er nieuwe games in de App Store, maar welke zijn nou echt de moeite waard? In een serie artikelen bespreek ik hier elke zaterdag op Frankwatching een aantal opvallende games.

Game van de Week: Zenonia

zenoniaZenonia is een klassieke RPG met een held die delen van z’n geheugen is verloren en door de wereld trekt terwijl hij opdrachten vervult en vijanden verslaat. Hoewel dit wellicht saai kllinkt, is het spel dat zeker niet. De verhaallijn wordt aangevuld met opdrachten die je voor anderen uitvoert. Leuk is dat je daarbij zelf kunt kiezen voor het goede of het kwade en zo invloed hebt op de ontwikkeling van je personage.

Het spel heeft een behoorlijke diepgang en variatie. Nadeel daarvan is wel dat het spel voor beginnende gamers wellicht wat ondoorgrondelijk is. Maar hou je van RPG’s of ben je een doorzetter die niet terugdeinst voor een spel met wat meer complexiteit, dan is Zenonia een uitstekende game waarmee je je urenlang gaat vermaken. De vergelijking met de Zelda-games die in de App Store wordt gemaakt vind ik overdreven, maar dat neemt niet weg dat Zenonia een van de beste RPG’s is voor de iPhone.

Prijs: € 4,99

Terug naar: Mysterious Island

mysterious-islandEen tweede game die deze week is uitgekomen en die je urenlang vermaakt, is Jules Verne’s Return to Mysterious Island. Je start het spel als Mina, die is aangespoeld op een onbekend eiland. Al klikkend kun je steeds kiezen voor een bepaalde richting en zo verken je het eiland. Daarbij kom je voorwerpen tegen die je van dienst kunnen zijn, zoals een eenvoudig stok of een steen waarmee je een mes kunt fabriceren. Om verder te komen moet je steeds puzzels oplossen door voorwerpen te combineren en nuttig in te zetten.

Het spel is eerder uitgebracht voor de pc, maar de game geeft je niet het gevoel dat het snel en eenvoudig is overgezet. Dat komt vooral doordat de bediening uitermate intuïtief is en lekker werkt. De beelden bevatten geen animaties, maar zien er wel uitstekend uit. Zowel de bediening als het beeld ondersteunen de sfeer uitstekend. Als je niet opziet tegen flink wat uurtjes puzzelen, dan is dit een heerlijk spel.

Prijs: € 3,99

Sneller dan je schaduw: Westbang?

westbangWestbang is een eenvoudig maar leuk spelletje. Alles draait hier om reflexen. Je speelt een sherrif die in een dorpje de boel op orde moet houden. Maar stel je bij deze baan niet al te veel voor. Je hoeft niet veel meer te doen dan drie openklappende deuren in de gaten te houden. Achter de deur kan een gevaarlijke scherpschutter staan, maar ook een eerlijke dorpsbewoner. Het is jouw taak om de dorpsbewoners ongedeerd te laten, terwijl je scherpschutters snel uitschakelt.

Je kunt kiezen voor drie personages, die staan voor drie moeilijkheidsgraden. Met name het lastigste level heeft behoorlijk wat uitdaging te bieden. Je moet hier veel deuren in de gaten houden, waarbij scherpschutters niet altijd direct te herkennen zijn. Het spel vraagt dan je uiterste concentratie.

Hoewel de game zeer simpel van opzet is, doet dat geen afbreuk aan de spelvreugde. In dit geval vond ik het zelfs een pré. De eenvoudige cartoons zorgen voor een lekker Lucky Luke-gevoel en een happy sfeer. Je voelt je ook absoluut niet schuldig, voor zover je daar ooit al last van hebt, dat je genadeloos mensen staat neer te maaien.

Prijs: € 0,79

Supersnelle games: Micro Mayhem

mayhemAls je niet houdt van lange ingewikkelde games en liever een kort spelletje speelt. dan zal Micro Mayhem je aanspreken. De game bevat namelijk 25 microgames die je razendsnel speelt. Bij de eerste keer spelen heb je soms nog niet helemaal door wat er van je wordt verwacht, maar dat mag de pret niet drukken. Je begrijpt al snel wat de bedoeling is en dan zap je razendsnel door een aantal minigames heen die je in hoog tempo worden voorgeschoteld. Kortom: Wario Ware op de iPhone.

De bediening van de games werkt prima en met name door het hoge tempo krijgt Mayhem een verslavende werking. Je hebt namelijk steeds het gevoel dat je net niet genoeg tijd kreeg en wilt steeds weer opnieuw revanche. Leuk is bovendien de partystand, waarin je de iPhone razendsnel rondgeeft om met meerdere personen te spelen.

Prijs: € 0,79

Dit artikel is ook gepubliceerd op Bashers.