Innovatie

Buurtlink.nl: De kracht van inzoomen

0

Buurtlink.nl is na Hyves en Schoolbank de derde online community van Nederland. De community is bedoeld voor buurten en buurtbewoners, maar is volgens directeur Bas van Beek ook interessant voor adverteerders. “Internet is natuurlijk een wereldwijd medium, maar internet heeft ook het fantastische vermogen om in te kunnen zoomen tot in de kleinste schaal.”

Buurtlink werd in 2006 opgericht als initiatief ter bevordering van de sociale cohesie. Dit werd gesubsidieerd door de Postcode Loterij. “Sociale cohesie is een abstract begrip, zelfs een vrij kleverig woord. Maar het wil wel zeggen dat er iets gedaan wordt aan de anonimisering in de wijken. Een ongelofelijk goede tool hiervoor is internet.” Doordat Buurtlink in kan zoomen op specifieke gebieden, is het voor lokale ondernemers aantrekkelijk en relatief goedkoop om op Buurtlink te adverteren. Maar ook grote partijen als Univé en TNT wisten in het verleden Buurtlink effectief in te zetten.

[vimeo width=”595″ height=”340″]https://www.vimeo.com/5076136[/vimeo]

Van Beek ziet de toekomst rooskleurig tegemoet. De community groeit nog steeds gestaag. Ook gemeentes en lokale omroepen maken steeds meer gebruik van het platform. De ambitie van Buurtlink is om uiteindelijk uit te groeien tot de online gazet van elke buurt. “Buurtlink voorziet dan in alle informatie die in jouw buurt speelt. Met ook nog eens de unieke mogelijkheid om daarop te reageren en je er gratis op te abonneren zodat je altijd op de hoogte wordt gehouden van wat er in jouw buurt speelt. Daar zit een enorme potentie in.”

Interview: Gijs Daemen (Merge Media)

Van Merge Media verscheen eerder in de serie “Online sociale netwerken” een interview met mediapsycholoog Ard Heuvelman over de ontwikkeling van sociale netwerken, ook kregen we 10 tips van netwerkexpert Jan Vermeiren Hoe LinkedIn écht te gebruiken, zagen we een interview met mediahistoricus Huub Wijfjes over historische parallellen van online sociale netwerken en Rita Verdonk over haar “Politiek 2.0”. In de serie ‘Hoe mediapartijen crossmediaal hun doelgroep bereiken’ waren interviews te zien met René van Rijckevorsel van Elsevier, Ad van der Ree van Kassa, Edwin Valent van de VARA’ en Bas Fels van NCRV’s stand.nl. Eerder keken we in de serie ‘Hoe bereik je ouderen in het huidige medialandschap’  hoe Seniorweb, 50plusser.nl, Plus Online en Omroep Max ouderen bereiken. En in de serie ‘Hoe bereik je jongeren in het medialandschap?’ keken we hoe NCRV, MTV, Scholieren.com en FunX jongeren bereiken.