Gespot

Werken2.0: Alles over Het Nieuwe Werken

0

Ben je geïnteresseerd in het nieuwe werken, dan vind je op Werken2.0 alle informatie hierover.

Wat doet de site?

Werken2.0 is het startpunt voor alle informatie die te maken heeft met Het Nieuwe Werken. Het Nieuwe Werken heeft steeds meer invloed op de disciplines in een organisatie, zoals werkomgeving, HRM en Finance en leidt het tot hogere productiviteit en meer efficiëntie. Waarom in de file naar kantoor komen, als je elkaar via webconference kunt spreken en op afstand met elkaar kunt samenwerken via zogenaamde ‘collaboration tools’, wiki’s of het virtueel kantoor? Het is goed denkbaar dat ‘we’ over tien jaar niet meer op dezelfde manier werken als ‘we’ de afgelopen 40 jaar hebben gedaan. De maatschappij verandert, dus de manier waarop we ons werk inrichten ook.”

Waarom deze site?

“Werken2.0 brengt een grote hoeveel aan Web 2.0 -initiatieven, informatie en -community’s samen. Al die sites en sociale netwerken bevatten brokken informatie. Hoewel een kenmerk van Web 2.0 juist ongestructureerde informatie is, blijkt een startpunt geen overbodige luxe. Door mijn eigen ervaringen met flexibel werken en vanwege de mogelijkheden die door technologische en maatschappelijke ontwikkelingen ontstaan, ben ik al jaren een voorstander voor slimmere en efficiëntere manieren van (kennis)werken.”

Hoe werkt de site?

“Op de site vind je toepassingen, (bedrijfs)oplossingen, mogelijkheden, gastcolumns, relevante seminars en congressen, onderzoeken en Werknemer 2.0. Maar ook artikelen over (de gevolgen voor) de werkplek, HRM en de voordelen van Unified Communications en Lifehacking.”

Wat zijn de facts?

“Werken2.0 is op 26 mei officieel gelanceerd, na een opstartfase van twee maanden. Er komen op werkdagen nu tussen de 150 en 200 unieke bezoekers. Er wordt, in samenspel met postings op diverse LinkedIn-communities, flink gediscussieerd over verschillende onderwerpen. Door samenwerking met diverse bedrijven en specialisten op het gebied van Het Nieuwe Werken wordt Werken2.0 steeds bekender en vaker gevonden.”

Wie maakt de site?

“Ik ben de initiatiefnemer van Werken2.0. Ik werk op projectbasis voor een overheidsorganisatie als adviseur digitale media, internetcoördinator, contentmanager en webredacteur. De website is gebouwd met het CMS Easy Content van Blokdijk Internet Services uit Hellevoetsluis.”

Denise Lappain in gesprek met Arjan Hooiveld over Werken2.0.