Kunnen social media de politie socialer maken?

0

Eerlijk gezegd ben ik een beetje over de flos. Maandag organiseerden we weer een leuke Social Strategy Talk bij Trouw in Amsterdam. Maar de parkeerautomaten in de buurt waren stuk. Ze accepteerden geen chippas. Lastig als je net 4 euro per uur wil gaan betalen. Wat te doen? Briefje onder de ruit. Gemeente bellen.

bekeuring

Parkeerbeheer zei: “zoek maar een parkeermeter die het wel doet”. Dat hielp dus ook niet veel. Sommige gasten van de Social Strategy Talk met een briefje onder de ruit werden vervolgens toch getrakteerd op een bon. “Dat is nu eenmaal de policy,  zo doen we dat”, was het antwoord toen we daarna weer contact opnamen.

Welke Nederlander wil nu een politie-apparaat die dit soort zaken doet? Die geen problemen oplost maar het de burger lastiger maakt? En hoe open je de dialoog als een telefoontje of briefje niet helpt?

Gitta Bartling, één van de deelnemers aan de Social Strategy Talk, kwam in opstand. Ze plaatste een bericht op verbeterdebuurt.nl. Daar kun je het hele verhaal lezen.

VerbeterdebuurtHeb je sympathie voor het idee dat de parkeerpolitie met een oplossing moet komen als er technische problemen zijn? Steun dan de actie van Gitta, ga naar verbeterdebuurt.nl en stem met behulp van je e-mailadres.

Heb jij andere suggesties,  ideeën of klachten over de verbetering van jouw buurt? Maak een eigen post op de site en kijk of je met social media een deuk in een pakje boter kan slaan.