Onderzoek: hoe klantgericht is jouw bedrijf?

0

Klantgerichtheid is extreem belangrijk in deze tijden. Daarom is het ook van belang om te weten welke marketingcompetenties je bedrijf verder kan ontwikkelen om de prestaties te verhogen. In het Marketing Benchmark Study van de Vrije Universiteit Amsterdam onderzoekt en vergelijkt Prof. Dr. Ruud Frambach, Hoogleraar Marketing aan de VU, deze marketingcompetenties. Hij nodigt alle managers uit om deel te nemen aan dit onderzoek.

Marketingcompetenties zijn belangrijk voor de klantgerichtheid en grotendeels verantwoordelijk voor het creëren van waarde voor klanten. Hoe klantgericht zijn bedrijven nou in werkelijkheid? Waarom presteert het ene bedrijf beter dan het andere? Waarom is het ene bedrijf beter in staat om haar klanten te bedienen dan het andere? Het zijn de marketingcompetenties (capabilities) van een bedrijf die dit grotendeels kunnen verklaren.

Het onderzoek is opgezet door de Vrije Universiteit en staat onder begeleiding van Prof. Dr. Ruud Frambach, Hoogleraar Marketing aan deze universiteit. Het onderzoek zal online worden gehouden en bestaat uit een kwalitatief- en kwantitatief deel. Deelname is volledig anoniem en het onderzoek houdt zich aan de internationale code voor marktonderzoek, ESOMAR.

Het onderzoek zal worden afgenomen onder verschillende managers binnen Nederlandse bedrijven. Alle marketingmanagers zijn uitgenodigd om aan het onderzoek mee te werken. Deze link geeft toegang tot het onderzoek. Alle financiële en algemene managers kunnen via deze link aan het onderzoek deelnemen. Deelname zal maximaal 30 minuten in beslag nemen. Het onderzoek wordt in het Engels afgenomen.

Het onderzoek loopt tot eind juli. De deelnemers krijgen de resultaten van het onderzoek ter beschikking gesteld. Met deze resultaten kun je jouw bedrijf benchmarken op grond van je eigen competenties. De eerste resultaten worden eind augustus al verwacht.

rframbachProf. Dr. R.T. Frambach is Hoogleraar Marketing en hoofd van de afdeling Marketing aan de Vrije Universiteit Amsterdam, faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde.