Gespot

ICTerGezocht: Branchegerichte vacaturesite

0

Vacatures speciaal voor werkzoekende ICTers. Een gesprek met Daan de Jong over ICTerGezocht.

Wat doet de site?

ICTerGezocht is een platform om werkgevers met ICT gerelateerde vacatures en werkzoekende ICT-ers bij elkaar te brengen. De site werkt dus als een marktplaats en voorziet in de behoefte om de op dit moment grote groep werkzoekenden aan bedrijven te koppelen. Op de site plaatsen werkgevers vacatures waarop werkzoekenden kunnen reageren. Werkzoekenden kunnen hun CV online plaatsen en werkgevers kunnen hierop reageren.”

Waarom deze site?

“De online vacaturemarkt is een conservatieve markt die gedomineerd wordt door grote bedrijven die vooral opereren vanuit breed georiënteerde vacaturesites. Wij denken dat binnen de vacaturebranche ruimte is voor een goede vacaturesite, gericht op een specifieke branche – in dit geval ICT – die vooral veel relevante bezoekers trekt.

Op het gebied van SEO laten de huidige vacaturesites steken vallen en ICTerGezocht is onder andere om die reden gebouwd. De basis is een sterke SEO gecombineerd met een hoge conversie ratio om deze bezoekers ook daadwerkelijk te benutten. Ook zijn de kosten voor het plaatsen van een vacature op de grote vacaturesites vaak onbetaalbaar voor bedrijven. Vandaar dat er op ICTerGezocht tegen een zeer scherp tarief vacatures geplaatst kunnen worden en toegang verkregen kan worden tot de CV-database.”

Hoe werkt de site?

“De site is opgedeeld in 2 delen; een deel voor de werkzoekenden en een deel voor werkgevers. Na het aanmaken van een account kunnen werkzoekende ICT-ers hun CV online plaatsen en reageren op de openstaande vacatures. Via de e-mailservice wordt de CV verzonden naar een groot aantal ingeschreven werkgevers. Reageren op een vacature kan op een aantal manieren: via het e-mailsysteem waarbij automatisch de eventueel geplaatste CV wordt meegezonden en via de bel-me optie, waarbij de bezoeker aangeeft graag door het bedrijf achter de vacature gebeld te willen worden.

Met een werkgevers-account kunnen bedrijven hun vacatures online plaatsen en reageren op de CV’s. Iedere werkgever heeft een  uitgebreid panel waar vacatures beheerd kunnen worden. Daarnaast zijn alle reacties op vacatures terug te vinden en zijn er uitgebreide statistieken te zien per vacature, onder andere het aantal views, het aantal reacties en het aantal keer dat de vacature is doorgestuurd.”

Wat zijn de facts?

“ICTerGezocht is vanaf 1 februari officieel gelanceerd na een opstartperiode van ongeveer 8 maanden. Op dit moment wordt de site door ca. 80.000 unieke bezoekers per maand bezocht, die samen zorgen voor meer dan 400.000 pageviews per maand. Van de bezoekers heeft ongeveer 70% een HBO of universitaire opleiding en heeft 45% meer dan 5 jaar aantoonbare werkervaring. In totaal staan op dit moment ongeveer 1.400 vacatures en 1.300 CV’s online. Per maand worden er meer dan 200 nieuwe vacatures en 300 nieuwe CV’s geplaatst en worden er 50.000 emails via de e-mailservice verzonden.”

Wie maakt de site?

ICTerGezocht is een initiatief van Bram van de Bunt en mijzelf. We zijn beide ondernemer met een achtergrond in de ICT en zijn gespecialiseerd in het opzetten van onafhankelijke online diensten.”