Gespot

Future Workspaces Concept Game: Toekomstwerk

0

Hoe wil je in de toekomst werken? Een gesprek met Geke Ludden van Novay over De Future Workspaces Concept Game.

Wat doet de applicatie?

“Ontwikkelingen in technologie en maatschappij bieden uitdagingen en kansen voor hoe we in de toekomst zullen werken. De Future Workspaces Concept Game is gemaakt om mensen te stimuleren na te denken over hoe ze in de toekomst willen werken en inspireert ze daarbij met veel ideeën.”

Waarom deze applicatie?

“In het project Future Workspaces van Novay wordt onderzoek gedaan naar de effectiviteit van kenniswerkers en de rol die ICT hierin kan spelen. Er worden nieuwe manieren van werken en nieuwe tools ontwikkeld waarin de mens centraal staat.

Aanleiding voor het ontwikkelen van deze applicatie was het focussen op de conceptontwikkeling binnen Future Workspaces. Wij willen graag weten wat mensen aanspreekt en waarom. De online Concept Game is voor ons een manier om deze informatie te krijgen van een groot aantal mensen.”

Hoe werkt de applicatie?

“Het spel bestaat uit 59 kaartjes. Op elk van de kaartjes is een concept – gericht op werken in de toekomst – weergegeven. Spelers wordt gevraagd om de kaartjes te bekijken en drie kaartjes te selecteren met de (naar hun mening) beste ideeën en de drie met de slechtste ideeën. Spelers kunnen inzoomen op kaartjes en is een kaartje bekeken dan wordt het grijs. Selecteren kan door het kaartje ofwel in een rood veld (slecht idee) of in een groen veld (goed idee) te slepen. Zijn alle keuzes gemaakt dan volgen nog een aantal vragen naar het waarom van de keuzes. Uiteindelijk kan het gespeelde spel per mail verstuurd worden naar het Future Workspaces team.”

Accepteer cookies

door Peter Ebben bij Novay

Wat zijn de facts?

“De Concept Game staat online sinds mei 2009. Voorlopige resultaten laten zien dat mensen geïnteresseerd zijn in concepten die actuele trends als open innovatie en social networking ondersteunen.”

Wie maakt de applicatie?

De Concept game is gemaakt door het Future Workspaces team van Novay (Marcel Bijlsma, Robert Slagter, Maurice Markslag, Ruud Janssen en ik) De flash applicatie werd ontwikkeld bij Novay door Steven Haveman. Er is, zoals in het filmpje te zien is, ook een versie ontwikkeld die op een Microsoft Surface Table gespeeld kan worden.

Novay verbindt in een open netwerk bedrijven, kennispartners en overheidsorganisaties om baanbrekende ict-innovaties te realiseren. Met impact voor mens, maatschappij en economie.”