Innovatie

Video doc: De gezichten achter Typeradio

0

In de serie videoportretten van Blocter deze keer Typeradio. Een podcastblog met interviews met typografen en grafisch ontwerpers van over de hele wereld.

(v.l.n.r)DonaldBeekman,LoveLizaenAkiemHelmling

(v.l.n.r.) Donald Beekman, Love Liza en Akiem Helmling

In 2004 startten Donald Beekman, Love Liza en de mannen van Underware Typeradio. Eerst als een grap, om iets heel visueels, wat typografie en grafisch ontwerpen nu eenmaal is, op een totaal niet visueel medium te plaatsen. Dit vormde zich om tot een serieus project,  waarbij ze typografen en grafisch ontwerpers van de hele wereld interviewen. Vaak bezoeken ze designconferenties om daar ontwerpers te ondervragen. Onlangs waren ze nog op uitnodiging in Nieuw Zeeland.

In de afgelopen 5 jaar is het blog uitgegroeid tot een heus archief met nu al meer dan 400 afleveringen, en met bekende namen als Stefan Sagmeister. Maar ook net opkomende ontwerpers worden geïnterviewd.

De interviewers stellen niet de standaard ontwerpvragen, zoals gemierenneuk over kleine veranderingen in lettertypes. Juist de persoon achter het ontwerp wordt naar voren gehaald. Vaak beginnen ze met de vraag of de geïnterviewde religieus is.

De afleveringen zijn te beluisteren op de blog maar ook via iTunes te verkrijgen.

[vimeo width=”600″ height=”338″]https://www.vimeo.com/5798641[/vimeo]

Bekijk ook de andere afleveringen uit de serie Blocter portretten.