Video Gary Vaynerchuk: ‘Social media: niet denken, maar doen!’

0

VaynerchuckOp 17 september vond in Rotterdam de Emerce eDay 2009 plaats. Samen met ilse media TV kijken we terug op dit event. In deze zevende aflevering is Ronnie Overgoor in gesprek met Gary Vaynerchuk, succesvol ondernemer en oprichter van Wine Library TV.

Gary Vaynerchuk is bekend geworden door zijn baanbrekende, veelzijdige benadering van personal branding en zakendoen. Nadat hij de lokale wijnhandel van zijn familie had weten uit te bouwen tot landelijk marktleider in de sector, voornamelijk met behulp van traditionele reclametechnieken, schakelde hij al snel over op sociale media-instrumenten zoals Twitter en Facebook om reclame te maken voor Wine Library TV, zijn videoblog over wijn.

Gary is er altijd al vroeg bij geweest als het gaat om het inzetten van nieuwe media: al in 1997 lanceerde hij zijn winkelsite Wine Library en in februari 2006 begon hij met Wine Library TV.

Deze successen hebben hem een miljoenencontract voor een boek, diverse optredens in landelijke tv-programma’s en een stortvloed aan lezingen over de hele wereld opgeleverd. Dankzij zijn dubbele identiteit van zakengoeroe en wijnman wordt Gary ook wel bestempeld als ‘Sommelier van de Sociale Media’.

Deze Emerce eDay video is een productie van ilse media. Zie ook de andere artikelen over eDay.