Gespot

Webguide: Portfoliosite van internetbureaus

0

Een overzicht van internetbureaus in Nederland. Een gesprek met Olaf Donkersloot over Webguide.

Wat doet de site?

“Webguide helpt bij het vinden van een internetbureau. De site geeft een overzicht van de vele internetbureaus in Nederland. Deze presenteren zich met hun profiel en uitgewerkte cases. Daarnaast vindt de bezoeker veel voorbeelden van websites die door het desbetreffende internetbureau zijn gemaakt. De online marketeer kan zich via deze site snel oriënteren bij het maken van een keuze voor een internetbureau dat zijn website of campagne kan gaan opzetten.”

Waarom deze site?

“Uitgever Oscar Krechting van High Profile Uitgeverij kwam een aantal jaren geleden zelf tijdens een zoektocht naar een nieuw internetbureau in een ‘woud van bureaus’ terecht. Hij moest echt zoeken naar de profielen en de cases. Een overzicht van alle bureaus bij elkaar was er niet. Met webguide en straks het Jaarboek WebGuide is er eindelijk een prachtig vormgegeven product, dat niet alleen een inspiratiebron is, maar ook praktische informatie geeft, bedrijfsprofielen toont en vooral cases illustreert van de meest toonaangevende internetbureaus in Nederland. Met webguide willen we snel uitgroeien tot de grootste portfoliosite van de online branche in Nederland.”

Hoe werkt de site?

“Webguide is er om op een snelle wijze tot een shortlist van internetbureaus te komen. Door de vele cases die gepresenteerd worden, kun jevergelijken, oriënteren en inspiratie op doen. De site heeft zijn eigen top 5 met best bekeken cases en bureaus.
Daarnaast is het onderdeel Webjobs ook interessant voor iedereen die in de internetbranche wil werken omdat internetbureaus kosteloos op deze site vacatures kunnen plaatsen. Werkzoekenden binnen de internetbranche kunnen hier gratis hun cv plaatsen.

Wanneer je in jouw functie verantwoordelijk bent voor de online activiteiten kun je het jaarboek Webguide 2010 kosteloos  ontvangen.”

 

Wat zijn de facts?

“De site waar zich nu nog 53 bureaus presenteren is sinds 28 oktober live en trok 2000 bezoekers in de eerste twee weken.  Het aantal cases is al verdrievoudigd naar 170.  Alle internetbureaus kunnen als basis kosteloos een vermelding krijgen van hun gegevens. Als zij beter vindbaar willen zijn, kunnen ze een betaald profiel nemen met de mogelijkheid om onbeperkt cases te presenteren.”

Wie maakt de site?

Webguide is een initiatief van High Profile Uitgeverij (Oscar Krechting, Olaf Donkersloot en Ronnie Witjes). Gebouwd door  internetbureau: Liones (Remko Zuiderwijk, Maarten van Vulpen) en de vormgeving is gedaan door Magma Ontwerpers bno  (Jeroen Berg).”