Gespot

Voetbal: Plek voor amateurvoetbal

0

Netwerk van voetbalvrienden. Een gesprek met Marloes van der Laan over Voetbal.

Wat doet de site?

“Voetbal is de nieuwe site voor alle amateurvoetballers van Nederland. Net als bij Hyves onderhoud je simpel je netwerk van voetbalvrienden en upload je gemakkelijk foto’s, video’s en wedstrijdverslagen.”

Waarom deze site?

‘Inmiddels is de KNVB site flink verouderd en we willen meer brengen dan alleen de officiële KNVB programma’s, uitslagen en standen, ook al blijft dat natuurlijk wel een hele belangrijke pijler. Uit onderzoek is gebleken dat bij vernieuwing een doelgroepgerichte aanpak (pupillen, junioren, senioren, trainers & coaches, scheidsrechters, bestuurders) op een betere manier het amateurvoetbal kan bedienen, vandaar  de onderverdeling in ‘subsites’. Met andere woorden: er was een sterke wens om te vernieuwen. Daarbij biedt dit de KNVB partners volop nieuwe mogelijkheden om meer uit hun samenwerking met de KNVB te kunnen halen.”

Hoe werkt de site?

“Op de site vind je alles over amateurvoetbal in Nederland en daarnaast de officiële KNVB programma’s, standen en uitslagen. Hoe het verder werkt kun je zien in het ‘Wat is Voetbal.nl?’ filmpje.”

 

Wat zijn de facts?

“Afgelopen 2 november is de MarCom periode gestart ‘LET OP: ALLE KNVB AMATEURWEDSTRIJDEN ZIJN VERSCHOVEN’. Via radiocommercial op radio 538/radio 10gold, IM’s in de Telegraaf, abriposters, poster bij amateurclubs, emailing en uiteraard wordt op de KNVB site  gewezen op de verhuizing van het amateurvoetbal Voetbal. (noot: de MarCom campagne is in opdracht van Voetbalmedia door Bureau 2009 ontwikkeld)

De statistieken tonen aan dat de MarCom goed blijkt aan te slaan.  Het gaat goed met de bezoekersaantallen en pageviews, we zien een duidelijke sterk stijgende lijn. In korte tijd hebben we reeds 700.000 unieke bezoekers bereikt. Meer en meer mensen is duidelijk dat men voordat bij Voetbal dient te zijn.

Het businessmodel is erop gericht om naast de serviceverlening aan de KNVB leden, cq. alle bezoekers, zoveel mogelijk inkomsten te genereren. Content syndication, display advertising/pre rolls, webshop(s), databasemarketing zijn hiervoor belangrijke peilers. Ook wat dat betreft zijn we altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Deze inkomsten zijn nodig om in eerste instantie de gedane investeringen terug te verdienen. Zodra er positieve bedrijfsresultaten worden behaald, vloeien deze naast doorontwikkeling o.a. terug naar het amateurvoetbal zelf!

Later in het voetbalseizoen wordt KNVB de plek voor informatie over de KNVB organisatie. Hiermee wordt het de KNVB corporate website. Op deze site staan de missie, visie, contact, beleids- en perszaken van de KNVB. Onsoranje is al de plek voor het Nederlands elftal en al het vertegenwoordigende voetbal en zal in aanloop naar WK 2010 ook worden vernieuwd.”

Wie maakt de site?

Voetbal is een activiteit van Voetbalmedia. Voetbalmedia BV is een jonge, ambitieuze onderneming, gericht op het (laten) ontwikkelen en (mede) exploiteren van voetbal-gerelateerde websites en mobiele platformen. Voetbalmedia BV is eind 2008 opgericht door KNVB.NL BV (100% KNVB) en Hachette Filipacchi Media Netherlands BV en gevestigd in Amsterdam. Het team van Voetbalmedia bestaat op dit moment uit vijf vaste spelers en wordt aangevoerd door Felix van der Kooi.

De huidige activiteiten bestaan uit de ontwikkeling en exploitatie van voetbal, onsoranje en knvbstraatvoetbal. Het is de ambitie van Voetbalmedia om te groeien naar een marktleidende positie in digitale voetbal-gerelateerde uitgaven in Nederland. Daarbij wordt samengewerkt met ArchimedICT BV als techniek/bouw partij en Oy Communications als designbureau.”