Gespot

MI Connect: Gelijktijdig inzetten van digital en social media

0

Social media als marketing tool. Een gesprek met Ferdinand Bol van Media Injection over MI Connect.

Wat doet de applicatie?

“MI Connect is een tool waarmee de populaire digital en social media kanalen vanuit 1 dashboard aangestuurd kunnen worden. Denk aan het gelijktijdig inzetten en real time volgen van media & marketing campagnes, bijvoorbeeld via Twitter, Hyves, sms, email, Youtube. Kortom: alle feedback uit digital en social networks op jouw campagne wordt gemeten en weergegeven in management team “ready” rapportages.”

Waarom deze applicatie?

“Steeds meer bedrijven willen social media strategisch inzetten als marketing tool. Het probleem is dat de resultaten van campagnes die nu ingezet worden nauwelijks meetbaar en niet beheersbaar zijn. Op dit moment zijn er alleen losse point solutions ontwikkeld. Maar er is nog geen tool op de markt die alles vanuit 1 dashboard ontsluit, de data analyseert en interactie met je doelgroep faciliteert.”

Hoe werkt de applicatie?

“MI Connect is een cloud applicatie die volledig online te gebruiken is. Je kunt eenvoudige tot zeer complexe campagnes opzetten via de scenario toolkit en vervolgens real time volgen via het dashboard. MI Connect kan door middel van een API gekoppeld worden aan bestaande CRM systemen en aangevuld worden met nieuwe modules.”

 

Wat zijn de facts?

“MI Connect is opgezet voor B2B in een licentie model. Al voor de officiële start werd er al serieuze interesse getoond door verschillende top 500 bedrijven die social media als strategisch communicatie kanaal willen inzetten. Dit ging al onze positieve verwachtingen te boven.”

Wie maakt de applicatie?

“Het MI Connect systeem en het business model is bedacht door de 3 oprichters van Media Injection. De bouw van de software is uitgevoerd door een Delfts software bedrijf.”