Gespot

De onlinereisbeurs: Vakantiebeurs zonder gedoe

0

Achter je computer rustig een reisbeurs bezoeken. Een gesprek met de ANWB over de onlinereisbeurs.

Wat doet de site?

“De online reisbeurs is de eerste virtuele reisbeurs van Nederland. Het is een virtuele omgeving waarin je op je gemak inspiratie op kunt doen vanuit het comfort van je eigen huis. Alle zomerprogramma’s van alle ANWB-reisdochters en gerenommeerde touroperators zijn op de beurs te vinden.

Je kunt chatten met reisdeskundigen, reisverhalen delen met andere bezoekers, reisverslagen bekijken, meedoen aan de reisveiling én natuurlijk direct de zomervakantie boeken. Dus geen gesjouw met zware reisbrochures of lange wachttijden.”

Waarom deze site?

“De ANWB biedt een nieuwe manier aan om je te oriënteren op de zomervakantie. Naast reisaanbieder van de mooiste reizen, kan de ANWB ook helpen bij alle vakantievoorbereidingen, zoals relevante bestemmingsinformatie en allerlei producten en diensten.”

Hoe werkt de site?

“De reisbeurs is op 3 januari 2010 van 10.00 tot 22.00 uur voor iedereen gratis toegankelijk. Je hoeft geen kaartje te kopen, je hoeft je enkel te registreren als bezoeker. Zo maak je ook kans op mooie prijzen, zoals stedentrips én een droomreis ter waarde van €10.000,-. Wereldreiziger Chris Zegers heet de bezoekers welkom en geeft uitleg over de werking en de mogelijkheden van de beurs.”

 

Wat zijn de facts?

“We hopen tegen de 5000 bezoekers te begroeten.”

Wie maakt de site?

“De onlinereisbeurs wordt gemaakt door Pickle Factory (onderdeel van the valley Group Amsterdam). De betrokken mensen zijn: Guido Lieftink en Monique Dirkse van ANWB en  Tim Ploegmakers en Krijn Smits van Pickle Factory. De beurs wordt gemaakt door Inxpo (Verenigde Staten) en Mariette Jansen, Duco Politiek, Bianca Weijers, Olav Speets en Elles Palm (ANWB).