Blockoban: eenvoudig verslavend

0

In mijn review dit maal aandacht voor Blockoban, een spel waarbij je gekleurde blokken over een speelveld naar de juiste positie verschuift. Het deed me denken aan Tetris of Peggle. Update: speciaal voor Frankwatching lezers zijn er 100 gratis full versions beschikbaar!

Wat is het?

Blockoban-logoIn Blockoban schuif je gekleurde blokken over een speelveld vol hindernissen naar de juiste positie. Dit klinkt eenvoudig en soms is het dat ook, maar vaak zijn de puzzels enorm lastig en pas op te lossen na een aantal malen uitproberen. Het spel doet qua opzet (eenvoudig, maar razend verslavend) denken aan roemruchte voorgangers als Tetris of Peggle, al is bij Blockoban meer inzicht nodig om een level uit te spelen.

Wat valt op?

Hoewel Blockoban ook gratis als flash-game in je browser is te spelen, is de aanschaf voor de iPhone ruimschoots de moeite waard. De bediening via het touchscreen werkt uitstekend en lekker intuïtief.

Accepteer cookies

Bovendien zijn de kosten van de iPhone-versie minimaal. Het spel is gratis te downloaden, inclusief een mooie verzameling van 100 gratis levels. Ben je daarna verslaafd geraakt, dan kun je voor het kleine bedrag van € 1,59 maar liefst 820 extra levels aanschaffen. Vind je dat nog niet genoeg, dan kun je online, helaas niet via je iPhone, je eigen levels maken en indienen in de hoop dat jouw level wordt goedgekeurd voor volgende levelpacks.

Is het wat?

Blockoban heeft alles wat een goede casual game moet hebben: het is razendsnel te leren, bestaat uit korte leveltjes, maar het is o-zo-verslavend om te spelen. Het spel heeft een hoog ‘nog-één-keer-gehalte’ en het valt niet mee om iPhone weg te leggen als je middenin een speelsessie zit.

Blockoban-screenshot

Daarmee heb ik voldoende over de game verteld en is er niets meer dat je tegenhoudt om het spel gewoon zelf gratis te downloaden en uit te proberen. Daalt je productiviteit vervolgens de komende dagen drastisch vanwege alle uurtjes die je spendeert met deze game? Ik heb je gewaarschuwd!

Prijs: gratis, de full version kost 1,59 (App Store).

Speciale actie voor Frankwatching lezers: 100 gratis code’s voor de full version!

Dit artikel is eveneens gepubliceerd op Bashers.nl.