3 gouden tips om meer reviews te krijgen

0

We weten inmiddels allemaal hoe belangrijk het is om gebruikerservaringen toe te voegen aan je website. Het overgrote deel van je bezoekers bekijkt beoordelingen van eerdere klanten om te bepalen of hij jouw product aan wil schaffen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel websites tegenwoordig de mogelijkheid bieden om je mening achter te laten.

Maar wat zien we in praktijk gebeuren? Heel veel productpagina’s zonder één enkele beoordeling. In de praktijk wil men namelijk graag de mening van een ander lezen, maar is men zelf niet bereid om wat tijd te investeren om zelf iets achter te laten.

Om te voorkomen dat de reputatie van je website een deuk oploopt door het gebrek aan beoordelingen, hierbij drie gouden tips om meer reviews te krijgen:

3 van de 5 sterren1. Verplicht bezoekers niet om te registeren

Je bezoekers hebben haast. Als ze een beoordeling achter willen laten, dan verlenen ze jou een gunst – zelf levert het hen weinig op. Als je het hen moeilijker maakt dan nodig, zullen ze nog veel sneller besluiten om af te zien van het achter laten van een beoordeling.

Verplicht je bezoekers dan ook niet om zich te registreren voordat ze een review mogen achterlaten.

2. Stimuleer bezoekers door het geven van kortingen

Iemand die een aankoop heeft gedaan op jouw website, kun je stimuleren om én een review achter te laten, én een herhalingsaankoop te doen, door hem of haar een korting te bieden wanneer hij een (of meerdere) reviews achterlaat.

Stuur enige dagen na de levering van het product een mailtje naar je klant, waarin je vraagt of hij een beoordeling wil achterlaten over het zojuist aangeschafte product. Zorg ervoor dat het linkje in de e-mail direct leidt naar de review pagina van het betreffende product, waar hij zijn beoordeling achter kan laten.

Wanneer een bezoeker de review heeft geplaatst, stuur hem dan een mailtje met een kortingscode die hij kan gebruiken bij een volgende aankoop.

Eventueel kun je als voorwaarde stellen dat de review handmatig goedgekeurd dient te worden, om te voorkomen dat er beoordelingen van slechte kwaliteit achter worden gelaten, alleen maar om korting te kunnen krijgen. Of je verloot een aantal kortingsbonnen onder iedereen die een review heeft geschreven.

3. Maak gebruik van de bedankpagina

Goed / niet goedEen vergeten onderdeel van een website is de bedankpagina. Na voltooiing van een bestelling kan deze ingezet worden om de bezoeker te verleiden tot een volgende actie, namelijk het achterlaten van een review.

Natuurlijk heeft een bezoeker het zojuist bestelde product nog niet gelijk in huis en is het nu te vroeg om al om een beoordeling te vragen. Wanneer het echter een klant betreft die al eerder heeft gekocht via zijn account, dan beschik je ook over de bestelhistorie van deze klant. Toon op de bedankpagina een overzicht van de producten die hij in het verleden heeft gekocht en plaats achter ieder product een linkje naar het formulier om een review toe te voegen voor dit product.

Desgewenst kan dit gecombineerd worden met tip 2: bied een korting op de volgende bestelling voor ieder product dat beoordeeld wordt. Deze korting kan gelijk in het account worden opgeslagen en automatisch worden toegepast bij de volgende bestelling.