Gespot

Liquic: Verbeter je “quality of life”

0

Vind deskundigen die je kunnen helpen verder te komen. Een gesprek met John Khoury over Liquic.

Wat doet de site?

“Liquic is een startpagina voor mensen die iets willen verbeteren in hun leven. Dit hebben we ingedeeld in 5 rubrieken: lichaam en gezondheid, geestelijke gezondheid en persoonlijke ontwikkeling, financiën en geldzaken, kinderen en gezin en relaties en intimiteit. Je kunt stukken lezen en video’s zien hierover en uiteindelijk een deskundige vinden die je verder op weg kan helpen.

Daarnaast is Liquic een online tool voor deskundigen in de Quality of Life sector. – dat zijn psychologen, coaches, diëtisten, relatiedeskundigen, supernanny’s etc. Wij laten ze van hun beste kant zien. Ze mogen in onze gids staan en uitgebreid over zichzelf vertellen. Ze mogen ook stukken schrijven voor onze publicaties en hun workshops en evenementen aankondigen. En natuurlijk staan nu de online sessies in Beta modus. Hierdoor kunnen de deskundigen hun diensten online aanbieden in de vorm van email, chat, audio of video sessies.”

Waarom deze site?

“Wij willen de consument meer keuzes en mogelijkheden bieden om in contact te komen met deskundigen. Op deze manier hoeven ze niet de deur uit en kunnen ze kiezen uit alle deskundigen over de hele wereld. De tendens is niet zo GZ-achtig en ook niet zo zweverig – allemaal voor de gewone mens met zijn alledaagse vragen en problemen. De deskundigen willen we de mogelijkheid geven zichzelf beter te kunnen presenteren via een duidelijk platform waar ze online alles kunnen doen wat ze nodig hebben.”

Hoe werkt de site?

“Je zoekt in onze gids de juiste deskundige. Als ze online sessies aanbieden, kunnen je vervolgens een sessie boeken. Dan reageert de deskundige om de sessie te bevestigen. De deskundige bevestigt de datum en tijd, bepaalt of ze online moeten betalen, algemene voorwaarden moeten worden geaccepteerd en als gewenst kan er ook een intakeformulier ingevuld worden. Als het rond is, starten beide partijen de sessie en kunnen ze met elkaar communiceren via de gekozen methode. Alles is goed beveiligd.”

 

Wat zijn de facts?

“We hebben een gids van meer dan 750 deskundigen en we hopen dat er ook veel zich zullen aanmelden voor de online sessies. Deskundigen betalen voor het Liquic Live lidmaatschap om online sessies te mogen doen (de instapprijs is tijdelijk 60 euro voor een jaar). Ze betalen ook een klein bedrag per sessie, afhankelijk van het type en de duur van de sessie. Daarnaast bieden wij betere plaatsingen aan op de site. Je kunt zelfs op de homepagina komen te staan voor bezoekers uit je eigen regio.”

Wie maakt de site?

“Ik ben directeur van Liquic en de andere teamleden zijn werkzaam in Nederland en in de VS.”