Gespot

Intermediair app: Sollicitatietips op je mobiel

0

Snel even vacatures en carrièreadvies doornemen? Een gesprek met Rob Simon van yoMedia over de Intermediair app.

Wat doet de applicatie?

“Met de Intermediair applicatie kunnen gebruikers de vacaturedatabase van Intermediair doorzoeken en daarnaast allerhande carrièreadviezen van de carrièrecoaches van Intermediair doorzoeken.

Waarom deze applicatie?

“Dit is de eerste stap van Intermediair op mobiel. Uit onderzoek onder de lezers en sitebezoekers bleek eind  2009 de behoefte om ook op mobiel vacatures en carrière informatie te raadplegen. Dit is dan ook nadrukkelijk een eerste versie. Hiermee wil Intermediair gaan leren van gebruikers wat werkt en aan welke informatie behoefte is. Op basis daarvan zullen de apps voortdurend aangepast en aangevuld worden.”

Hoe werkt de applicatie?

“Met de mobiele applicatie kan je , net als op de site van Intermediair,  zoeken naar vacatures op basis van locatie, trefwoorden, functie en branche. Daarnaast biedt de mobiele applicatie je de gelegenheid om de artikelen van Intermediairs arbeidsmarktexperts te lezen, verdeeld over de rubrieken ‘Netwerktips’, ‘Sollicitatietips’ en ‘CV & Brieftips’. ”

 

Wat zijn de facts?

“De eerste dag waren er ongeveer 2000 downloads op iPhone en 500 op Android. En ratings zijn beiden 4 uit 5 of hoger.”

Wie maakt de applicatie?

“De Intermediair applicatie is ontwikkeld door yoMedia uit Amsterdam. yoMedia maakt sinds 2006 al mobiele applicaties. Als afsplitsing van het interactieve reclamebureau Woedend! werd in 2006 al de eerste mobiele applicatie opgeleverd: een mobile chat client, waarmee gebruikers via hun telefoon met elkaar konden chatten en waarin tevens ruimte was voor het implementeren van mobile advertising.

2006 was echter nog niet de tijd voor mobiele applicaties en yoMedia bouwde in 2007 en 2008 daarom verschillende social networkapplicaties voor klanten als Radio 538, EO en
Swatch. Eind 2009 is yoMedia zich weer volledig gaan richten op de ontwikkeling van mobiele applicaties met Intermediair als eerste app in de App Store en Android Market.”