Gespot

AutoTrack.nl: Vergelijk aanbod van auto’s

0

Een vernieuwde site met meer transparantie. Een gesprek met Sander van den Hout over AutoTrack.nl.

Wat doet de site?

“AutoTrack.nl is een online advertentieplatform voor de aan- en verkoop van gebruikte én nieuwe auto’s. De vernieuwde site biedt nog meer transparantie en vergelijkbaarheid van het complete actuele aanbod. Door het aanbod te verrijken met kwalitatieve en technische informatie en voor publicatie te controleren op merk/model, bouwjaar- en maand en kilometerstand. Zo worden malafide autobedrijven geweerd die niet voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen met betrekking tot adverteren.”

Waarom deze site?

“Consumenten hebben steeds minder tijd en zin om het net af te speuren op zoek naar een passend resultaat. Het moet daarom  mogelijk zijn snel en resultaatgericht te zoeken naar een andere auto. Daarnaast wil de consument ook zekerheid over de aangeboden auto.

De nieuwe website ondersteunt dit onder andere door het verfijnd zoeken en de kwaliteitseisen die gesteld worden aan autobedrijven. Naast een geheel nieuwe look and feel maakt de nieuwe website het zoeken naar auto’s  extra eenvoudig door het toepassen van ‘verfijnd’ zoeken (faceted search). Op basis van onderzoek onder consumenten, is er bijvoorbeeld voor gekozen om per occasion in één overzicht duidelijk alle garanties en zekerheden te tonen. Door relevante, correcte en complete informatie te bieden, kunnen auto’s op belangrijke criteria eerlijk met elkaar worden vergeleken.”

Hoe werkt de site?

“Het is AutoTrack.nl gelukt een manier van verfijnd zoeken te ontwikkelen die uniek is voor autosites. Hier is een jaar lang aangewerkt door een team van specialisten op het gebied
van searchtechnieken. Deze wijze van verfijnd zoeken maakt het mogelijk om meerdere onderdelen binnen een categorie te selecteren. In één zoekopdracht kunnen nu bijvoorbeeld meerdere modellen per merk, kleuren en brandstofsoorten geselecteerd worden. Met een specifieke resultatenlijst ‘a la carte’ kan je snel en gericht auto’s met elkaar vergelijken op basis van de verschillende zoekcriteria.”

 

Wat zijn de facts?

“AutoTrack.nl genereert maandelijks het hoogste bereik in aantallen bezoekers in de online autobranche (bron: STIR). Per maand komen 2,9 miljoen bezoekers op AutoTrack.nl. Door het optimaal toepassen van Search Engine Optimalisation (SEO) in de vernieuwde site is het SEO bereik sinds de live gang op 4 mei  ruim 70% gestegen.”

Wie maakt de site?

“De website van AutoTrack.nl is ontwikkeld door het team van AutoTrack.nl en is gevestigd in Diemen.  AutoTrack.nl heeft de webdesigners van Funda ingeschakeld om de structuur van de nieuwe website te optimaliseren. AutoTrack.nl is onderdeel van uitgever Wegener NV, met ondermeer sites als JobTrack en Funda.