Gespot

Worldlogger: Real time effectmeting

0

Wat is de impact van een productlancering? Een gesprek met Ernest Mistiaen van Worldlogger.

Wat doet de applicatie?

“Worldlogger toont je web statistieken in real time. Dat wil zeggen dat je dus direct ziet hoeveel bezoekers er nu op je website zijn, waar ze vandaan komen en hoe ze op je website terecht zijn gekomen. Daarnaast volgt Worldlogger ook Twitter en de blogosphere om te zien wat de respons op je website is in social media. In tegenstelling to bijvoorbeeld een Google Analytics kan je met Worldlogger dus heel duidelijk de directe impact van je website volgen.”

Waarom deze applicatie?

“We zijn met Worldlogger gestart omdat we bij het plaatsen van een nieuwe blogpost of bij een productlancering geen zicht hadden op de impact er van. Er waren wel andere web services die dit probleem proberen op te lossen, maar geen daarvan voldeed helemaal aan onze wensen. Toen hebben we maar besloten om het zelf te doen.
Met Worldlogger mikken we op de mensen die aan de front linie van hun website werken. Zo kunnen ze direct ervaren wat er gebeurt op hun website en hier op anticiperen. Daarnaast hebben we ook al vanuit verschillende bedrijven de vraag gehad of ze onze service onder hun eigen vlag kunnen aanbieden aan hun klanten. Met Worldlogger kunnen deze bedrijven duidelijk tonen aan hun klanten wat de impact is van het geleverde werk. Dit zijn we nu verder aan het uitwerken.”

Hoe werkt de applicatie?

“Starten met Worldlogger is heel simpel. Je maakt op de site heel eenvoudig een account aan. Vervolgens krijg je een code. Kopieer deze code en plak ‘m in de HTML van je website. In je Worldlogger account zie je vervolgens direct je real time web statistieken.”

Wat zijn de facts?

“Worldlogger is een zogenaamde SaaS (Software as a Service). We bieden verschillende pakketten aan, waarmee je 1 tot 20 websites kan volgen. Alle gebruikers krijgen een 30 dagen trial. Hierna is het nodig om je te abonneren op de Worldlogger service. Dit kan al vanaf $4,95. We zijn er trots op dat inmiddels een aantal blogs met wel 2 à 3 miljoen bezoekers per maand gebruik maakt van Worldlogger. Het zou te gek zijn als we deze lijn kunnen voortzetten!”

Wie maakt de applicatie?

“Worldlogger is een onderdeel van de Amsterdamse startup Ape55, een initiatief van Jaap van der Meer en mij (Ernest Mistiaen).”