Gespot

2style4you: Online persoonlijk kledingadvies

0

Wat staat je goed? Een gesprek met Barbara Snoeker over 2style4you.

Wat doet de site?

“Veel vrouwen (70%) weten, qua kleding, niet wat ze goed staat, wat aansluit op hun figuur en hebben behoefte aan kledingadvies. Vooral online hebben ze hulp nodig bij de selectie van kleding die ze goed zullen staan. 2style4you speelt in op deze behoefte en helpt vrouwen bij de zoektocht naar het perfecte kledingstuk.”

Waarom deze site?

“Ten grondslag aan het kledingadvies ligt een vernuftig softwaresysteem dat op een intelligente databasearchitectuur is gebaseerd. Deze technologie is in principe voor alle e-tailers met een webwinkel, waarin vrouwenkleding aangeboden wordt, relevant. Zij kunnen de software op hun eigen website implementeren om zo de conversie te verhogen, het retourpercentage te verlagen, de loyaliteit te versterken en bezoekers gerichte aanbiedingen te kunnen doen. Tevens worden data (o.a. maten) verzameld, die kunnen worden ingezet om het inkoopproces te optimaliseren.

Vanwege de technische risico’s is besloten om de technologie eerst uitvoerig te testen en feedback te verzamelen. Hiertoe is in maart 2009 op de Nederlandse markt de website 2style4you gelanceerd. Vrouwen kunnen hier gratis gebruik van maken en de kleding kan bij één van de 56 webwinkels direct worden aangeschaft. Wij ontvangen een affiliate vergoeding voor iedere doorverwijzing. Echter, ons verdienmodel is gebaseerd op het aanbieden van onze technologie in de webwinkel van e-tailers.”

Hoe werkt de site?

“Je maakt op de website een profiel aan door het invoeren van 6 lichaamsmaten en 12 lichaamskenmerken. De unieke 2style4you formule berekent aan de hand van je gegevens je specifieke bodytype (één uit 10 miljoen!). Je ontvangt een persoonlijke en uitgebreide figuuranalyse. Je krijgt vanuit het totale assortiment van de e-tailer uitsluitend de kleding te zien die aansluit bij je figuur en in jouw maat verkrijgbaar is. Bij ieder kledingstuk wordt specifiek uitgelegd waarom het juist zo geschikt is voor je. Door deze specifieke uitleg wordt 2style4you gezien als een geloofwaardig en objectief concept.”

 

Wat zijn de facts?

“We zijn sinds 24 maart live en ruim 23.000 vrouwen hebben zich aangemeld op 2style4you. Al deze bezoekers zijn via free publicity geworven. Alle vrouwen zijn razend enthousiast en we krijgen iedere dag vele bedankmailtjes. Door het grote succes van de site is de technologie gereed bevonden om te worden geïntegreerd bij e-tailers en de eerste klant hebben we al! 1 juli wordt de technologie geïntegreerd bij de 2e grootste e-tailer van China.”

Wie maakt de site?

“In maart 2008 is het bedrijf 2style4you gestart. Het enthousiaste en gedreven team van onder andere webdevelopers, webdesigners en copywriter wordt geleid door Nicole Snoeker en mij (Barbara Snoeker), 2 zussen uit Breda.”