Social media helpen je door de vierdaagse heen

0

Volgende week gaat de Nijmeegse vierdaagse weer van start. Ieder jaar starten er meer dan 40 duizend wandelaars voor 4 lange wandeltochten van 30, 40 of 50 km per dag. En ieder jaar worden deze sportievelingen weer voor volslagen idioot uitgemaakt, want wie loopt er nu 200 kilometer in 4 dagen? Toegegeven, het lopen is zwaar, het is zowel een fysieke als mentale uitdaging. Helemaal als je alleen loopt. Gelukkig brengen social media uitkomst en maken ze deze zelfgekozen beproeving dragelijker.

Afleiding

Het lopen van 50 km per dag is fysiek zwaar, maar mentaal is het vaak nog slopender. Voetje voor voetje kruip je dichter naar de finish, soms door gezellige feestvierende dorpjes, maar vaker langs weilanden en over ellenlange dijken. Hier kan de verveling toeslaan en ben je juist extra gefocust op je vermoeide toestand. Het is dan ook erg fijn om tijdens het wandelen leuke updates te bedenken voor op Twitter, mooie foto’s en filmpjes te maken die je gelijk kunt delen met je vrienden en natuurlijk de statusupdates van anderen te lezen ter afleiding.

4daagsestroom

pleisterplaatsSupport

Iedere wandelaar bereikt af en toe een moment waarop deze het helemaal niet meer ziet zitten. Pijn in de voeten van de blaren, de ondraaglijke hitte, of weer een dijk waar geen einde aan lijkt te komen. Gelukkig zijn er op die momenten tweeps en andere vrienden die je via je smartphone kunnen ondersteunen. Bellen is vaak een beetje te veel moeite, maar een “hup hup hup” tweet kan de gemoederen al flink opkrikken.

Herinnering

Na afloop van zijn al die status updates, foto’s en filmpjes een enorm leuke herinnering van een mooie prestatie. Helemaal als ze allemaal gecombineerd zijn in een social media mashup en op een google map geplot zijn.

4daagse_mashup
Afgelopen jaar heb ik zelf een mashup in elkaar gedraaid, dit was erg veel werk maar zeker de moeite waard. Misschien zijn er ondertussen online tools die dit wat makkelijker maken. Via mobypicture kun je in ieder geval je eigen moby’s op een kaart plotten. Veel loopplezier!