Verdieping

Online Campagne Top 5: Interactieve campagnes

0

Online is natuurlijk hét medium om directe interactie met je doelgroep aan te gaan. Juist dit unieke element in online advertising is een krachtige tool om betrokkenheid bij je merk te realiseren. Door een interactief element toe te voegen is men daadwerkelijk met het merk bezig, wat voor een perfecte bijdrage aan de merkbeleving kan zorgen. Bekijk in de Online Campagne Top 5 van WebAds de opvallendste en creatiefste interactieve campagnes.

1. Tipp-Ex – YouTube

Adverteerder: Tipp-Ex
Mediabureau: n.a.
Creatief bureau: Buzzman

Deze briljante Tipp-Ex viral kan je bijna niet ontgaan zijn. De wijze waarop deze viral uitnodigt tot interactie is op zeer ludieke wijze uitgevoerd. De campagne is zo goed uitgedacht, dat de mogelijkheden eindeloos lijken. Meer vertellen is zonde, ervaar het zelf! Wedden dat je ‘m doorstuurt?

Bekijk deze uiting

2. Randstad – Take-over

Adverteerder: Randstad
Mediabureau: Mindshare
Creatief bureau: Publicis/ Thispagecannotbefound.com

Met deze unieke uiting nodigt Randstad iedereen uit te laten weten wat zijn of haar connectie met Randstad is. Een mooie doorvertaling van het televisie concept naar online. Via de Take-over kun je je eigen verhaal opgeven en vervolgens maak je kans onderdeel te worden van de online uiting en kun je een iPad winnen. Beide elementen nodigen uit tot interactie. Al met al een opvallende en innovatieve uiting.

Bekijk deze uiting

3. Milieu Centraal – Take-over

Adverteerder: Milieu Centraal
Mediabureau: Plag websucces
Creatief bureau: Plag websucces

Zeer interactieve campagne waarbij de adverteerder via een invulbare test op de landingspage de dialoog aangaat met de consument. De vragenlijst in de test is dusdanig specifiek ingezet dat de consument ter plekke allerlei tips en informatie op maat toegestuurd kan krijgen. Op deze wijze zet Milieu Centraal een sterke awareness campagne neer.

Bekijk deze uiting

4. Skoda – Expandable Leaderboard

Adverteerder: Skoda
Mediabureau: MediaCom
Creatief bureau: Achtung!

Een simpel en effectief bedachte uiting die voor directe interactie met de gebruiker zorgt. Tevens zorgt de gebruiker zelf voor zeer specifieke targeting, omdat hij zelf aangeeft welke auto bij hem past. Tegelijkertijd kunnen meerdere Skoda auto’s in de uiting bekeken worden – een ludieke wijze om meerdere modellen in een uiting te promoten!

Bekijk deze uiting

5. Atoomstroom – Layer

Adverteerder: Atoomstroom
Mediabureau: Buro 88
Creatief bureau: Buro 88

Een informatieve Layer waarin direct de productvoordelen worden vertoond. Daarnaast nodigt het je uit om meer te weten te komen over Atoomstroomvia  meerdere actieve buttons. Opvallend qua design met duidelijke visuele uitleg bij de boodschap.

Bekijk deze uiting

De Online Campagne Top 5 wordt maandelijks samengesteld door WebAds Interactive Advertising. Bekijk ook het archief van de Top 5 met onderwerpen als Digitale Dagbladen, Automotive, Telecomaanbieders, Inhakers, FMCG, Jongeren en meer. Nog meer inspiratie opdoen? Bekijk meer voorbeelden van impactvolle campagnes en succesvolle online cases.

Heb je zelf een campagne die een plek in een Top 5 verdient of wil je een onderwerp aandragen? Dat kan! Meld de campagne of het onderwerp dan hier of via Twitter of Facebook snel aan en kijk of je in een top 5 terecht komt!