Gespot

Expand Your Social Universe: Mozaïekportret van je vrienden

0

Verzamel je vrienden om je heen met de nieuwe Facebook app Expand Your Social Universe en de Samsung Galaxy Apollo smartphone. De applicatie bouwt een mozaïekportret op van de foto’s van je vrienden op Facebook. Hoe meer vrienden op Facebook, hoe mooier de foto. In gesprek met Dylan Ingham van Make Amsterdam, bedenker van de app.

Wat is het?

“De nieuwe Facebook applicatie bouwt mozaiekfoto’s op van de profielfoto’s van je vrienden op Facebook. Dus: hoe meer vrienden op Facebook, hoe mooier de mozaïekfoto. Je kunt meerdere foto’s maken en bewaren met Expand. Expand Your Social Universe wordt best practice genoemd, die Facebook op een goede manier inzet. De Android app is speciaal voor de Samsung Galaxy Apollo smartphone gebouwd.”

Waarom dit initiatief?

“De nieuwe Samsung Galaxy Apollo maakt mobiel gebruik van sociale media leuker en gemakkelijker. Samsung Mobile zocht een manier om social media goed in te zetten bij de Nederlandse lancering van de jongste smartphone. Make Amsterdam bouwt online avonturen en conversaties met inhoud en synergie. Jonge gebruikers, intensief online netwerken en direct delen waren de uitgangspunten voor de app.”

Hoe werkt het?

“
Met de app word je letterlijk zelf je vrienden. Als je de applicatie op Facebook of op je Galaxy activeert, kun je een foto uploaden: je profielfoto of een andere foto. De applicatie gaat aan de slag en puzzelt binnen ongeveer een minuut de mozaïekfoto van de profielfoto’s van je Facebook vrienden. Zodra de Expand-foto volledig is geladen kun je hem meteen delen met je vrienden, downloaden of uploaden.”

Accepteer cookies

Wat zijn de facts?

“De applicatie is eind oktober live gegaan. Tot nu toe trok Expand Your Social Universe tenminste 40.000 unieke bezoekers. Via de downloaders lazen nog eens 400.000 vrienden over de app zodra zij inlogden op Facebook of Twitter. Na een maand was de app viermaal zo vaak op de newsfeeds van Facebook en Twitter beland als verwacht.”

Wie is betrokken?

Make Amsterdam bedacht Expand Your Social Universe. De applicatie is ontwikkeld voor de lancering van de jongste smartphone van Samsung Mobile, de Samsung Galaxy Apollo. Expand Your Social Universe is binnen tien dagen gebouwd door mensen die samenwerkten vanuit Oklahoma, Amsterdam en London. Super Social is verantwoordelijk voor de seeding naar blogs en fora.”