SES London 2011: vooruitblik

0

Vandaag heeft Incisive Media het programma van SES London 2011 bekend gemaakt. Zo ver weg is het namelijk niet meer, al op 22, 23 en 24 februari 2011 is het zo ver. Zelf ben ik ook van de partij en zal voor Frankwatching samen met mijn collega Joris Toonders een mooi verslag maken van de dagen en sessies. Bij deze dus alvast een voorproefje van wat gaat komen en wat er vooral anders is dan de vorige jaren.

Grotere nadruk op Social Media Marketing

Er staan namelijk nogal wat veranderingen op het programma als we kijken naar de vorige jaren, er zit een veel groter stuk Social Media Marketing tussen de alom bekende sessies over zoekmachineoptimalisatie en adverteren. Social media is natuurlijk een enorm groot onderdeel aan het worden, dat steeds meer en meer verweven zit in een online marketing strategie. Denk maar aan de melding van Google vorige week over retweets als ranking factor. SES London kan hierin natuurlijk ook niet achterblijven.

Mike Grehan van Search Engine Strategies geeft het zelf al aan:

“We hebben SES uitgebreid met tal van nieuwe vakgebieden die zich focussen op het maximaliseren van online marketing bereik en het doorgroeien van bedrijven met behulp van online marketing. In 2009 is er in de UK meer dan £15 miljard (€17.7 miljard euro) uitgegeven aan advertenties, waarvan 24% online. Vakgebieden als Social Media Marketing en Video on Demand zijn dé groeigebieden van de afgelopen 12 maanden geweest. Daarom willen we met SES London alle bezoekers leren hoe ze hier optimaal mee om kunnen gaan.”

Agenda

Er zijn in totaal een 14 sessies toegevoegd aan de toch al uitgebreide agenda, die op dit moment bestaat uit 3 tracks, een laatste sessie wordt vrijgehouden voor een item dat zeer recent is.

De agenda ziet er goed uit, er zitten wel wat sessies bij die me heel bekend voorkomen, maar goed, ik loop wat evenementen af natuurlijk. Zelf kijk ik vooral uit naar de verschillende site clinics en de panels, waaronder die met Fantomaster. Ook de openingssessie met Jeffrey W. Hayzlett is iets dat hoog op de verlanglijst staat. Ik ben vooral benieuwd naar wie er nog meer gaat, en op welke sessies iedereen zit te wachten.