Gespot

Headsub: Maak je eigen 3D animaties

0

Huist er een filmmaker in jou? Met Headsub maak eenvoudig en snel de meest spectaculaire 3D animaties met daarin je eigen tekst en foto’s in de hoofdrol. In gesprek met Jappie Storm over deze creatieve software.

Wat is het?

“Korte, gepersonaliseerde 3D animaties waren vroeger slechts mogelijk met kennis van ingewikkelde software, veel creativiteit en geduld. Headsub rekent hier nu mee af en geeft iedereen de mogelijkheid om met een paar eenvoudige handelingen via internet de meest spectaculaire animaties te maken met daarin eigen tekst en foto’s in de hoofdrol. We richten ons op particulieren die hun YouTube- of vakantievideos willen verfraaien met een mooie intro of aftiteling en bedrijven die hun bedrijfslogo of boodschap geanimeerd willen zien. De gebruiker download een door hem zelf op maat gemaakte video – met unieke elementen – zonder dat daar nogmaals een ontwerper aan te pas is gekomen.”

Waarom dit initiatief?

“Headsub speelt in op een groeiende behoefte aan video animaties. Wij onderscheiden ons van conventionele stockmateriaal websites doordat alle animaties gepersonaliseerd zijn. Uiteraard is het mogelijk met speciale software zoiets zelf te maken, maar niet iedereen bezit te tijd, creativiteit of de kennis om deze eigen te maken. Headsub dient daarmee ook als een soort van marktplaats tussen ontwerpers en afnemers. Het unieke ligt hem vooral in het feit dat de animaties online en razendsnel kunnen worden gegenereerd”

Hoe werkt het?

“Het maken van een animatie gaat in drie simpele stappen. Gebruikers zoeken een animatie uit, vullen hun eigen teksten en/of foto’s in en kiezen vervolgens in welke vorm ze de animatie willen ontvangen. Binnen een aantal seconden is deze te downloaden. De betaling gaat eenvoudig via een eigen kredietsysteem.”

 

Wat zijn de facts?

“We zijn begin september 2010 zonder veel publiciteit gestart om ons vooral te kunnen richten op het vergroten van het aanbod aan animaties. Dit gaf ons ook de tijd om de gebruiksvriendelijkheid en stabiliteit van onze website goed te testen. Dankzij mond-tot-mond reclame binnen het ontwerperswereldje, stegen de bezoekcijfers langzaam maar zeker naar gemiddeld een paar honderd unieke bezoekers per dag, waarvan velen ook direct een aanschaf doen. Sinds we recent de optie hebben toegevoegd om animaties gratis te kunnen verspreiden via sociale netwerken, zien we alle cijfers spectaculair stijgen. We krijgen ook steeds meer enthousiaste reacties vanuit de grafische industrie en op beurzen waar we ons product tonen.“

Wie is betrokken?

“Michiel den Outer van Outerspace-Software leverde de achterliggende rendertechniek van Headsub. Gerke van Duinen en ik van Duracom bouwden daar omheen een dynamische webservice. Eye-Box concentreert zich op het gebruik van de service voor narrowcasting doeleinden.”