Verdieping

Online Campagne Top 5: Social media

0

Deze maand hebben we social media campagnes uitgelicht in de Online Campagne Top 5. Steeds meer adverteerders benutten de kracht van social media platformen in hun campagnes. Gelijk interactie met je doelgroep, mogelijkheid voor gebruikers om direct te reageren en virale potentie die mooie online mond-tot-mondreclame tot gevolg kan hebben. Bekijk hoe de adverteerders in deze top 5 van social media gebruik hebben gemaakt.

1. Donorweek JaofNee.nl – YouTube, Hyves en Twitter

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.

Adverteerder: Ministerie van VWS, de Nederlandse Transplantatie Stichting
Mediabureau: n.v.t
Creatief bureau: KesselsKramer, Noise

Deze zeer virale campagne liet het enorme effect van social media zien. Rondom de Donorweek hebben maar liefst 60.000 mensen zich geregistreerd of hun keuze in het Donorregister gewijzigd. Duizenden mensen registreerden zich via Hyves (waar vrienden elkaar de vraag persoonlijk konden stellen), YouTube en de campagnewebsite JaofNee.nl.

Veel mensen postten hun keuze op Twitter en meldden hun donorstatus op hun Hyves -profiel. Zo brachten ze de actie bij vrienden onder de aandacht. De actie ging als een lopend vuurtje en leverde direct ruim 11.000 reacties op aan het einde van de eerste dag van de Donorweek. Het was tevens het meest besproken onderwerp op Hyves en Twitter.

Bekijk deze campagne

2. John Frieda Transfoamation – Facebook

Adverteerder: John Frieda

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.

Mediabureau: Urbanology
Creatief bureau: Urbanology

Sterk uitgevoerde Facebook-applicatie waarbij je met gebruik van een (profile) foto jezelf een nieuw kapsel aan kan meten met John Frieda’s Transfoamation. Het eindresultaat kun je direct op je Wall posten, wat de campagne nog meer onder de aandacht brengt bij je vrienden. Ook kun je een sample aanvragen voor de kleur die je gebruikt hebt voor je foto en dit levert dus direct potentiële klanten op voor de adverteerder.

Bekijk deze campagne

3. Microsoft Kinect – Hyves

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.

Adverteerder: Microsoft
Mediabureau: Universal Media
Creatief bureau: Egotribe

Zeer interactief uitgevoerde campagne, waar bij de gebruiker direct online via zijn eigen webcam een filmpje kan maken en inzenden. Het filmpje moet samen met vrienden gemaakt worden om kans te maken op een compleet Kinect pakket, wat een krachtige merkbeleving oplevert. De uiting is goed afgestemd op het sociale aspect van het product en binnen een zeer passend Umfeld geplaatst.

Bekijk deze campagne

4. We hebben je hart nodig – Facebook

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.

Adverteerder: De Nederlandse Hartstichting
Mediabureau: MEC
Creatief bureau: Rhinocreations & Nothing

Een crossmediale strategie met bijbehorende uitingen, zoals een viral, een tv-commercial en een online platform gekoppeld aan de social mediasite Facebook. De Facebook-pagina van de Hartstichting heeft zo’n 9.000 fans opgeleverd. Dit is een van de grootste aantallen in ‘goede doelenland’ en stelt de Hartstichting in potentie in staat om voortaan kosteloos ruim 1 miljoen mensen (fans en vrienden van fans) structureel te kunnen bereiken.

Bekijk deze campagne

5. Friday Free Gift Lucky Bastard Show – Twitter

Adverteerder: Centralpoint.nl

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.

Mediabureau: n.v.t
Creatief bureau: n.v.t

Adverteerders kunnen profiteren van de 40.000 followers van Dutch Cowboy’s met hun Free Friday Gift Lucky Bastard Show. Dit is een product waarmee iedere adverteerder zijn product(en) onder de aandacht kan brengen bij een zeer innovatieve en betrokken doelgroep. Om kans te maken op het aangeboden product moeten followers het Twitter-account van de betreffende adverteerder volgen en de actie retweeten. Een ludieke en interactieve manier om aandacht voor je product/bedrijf te creëren en followers te werven.

Bekijk deze campagne

De Online Campagne Top 5 wordt maandelijks samengesteld door WebAds Interactive Advertising. Bekijk ook het archief van de Top 5 met onderwerpen als Business & Finance, Digitale Dagbladen, Automotive, Telecomaanbieders, Inhakers, FMCG, Jongeren en meer. Nog meer inspiratie opdoen? Bekijk meer voorbeelden van impactvolle campagnes en succesvolle online cases.

Heb je zelf een campagne die een plek in een top 5 verdient of wil je een onderwerp aandragen? Dat kan! Meld de campagne of het onderwerp dan hier of via Twitter of Facebook snel aan en kijk of je in een top 5 terecht komt!