Gespot

Prijsvergelijk Barcode Scanner: Vergelijk de prijs

0

Inkopen aan het doen en wil je ter plekke weten of je de laagste prijs betaalt? Met de Prijsvergelijk Barcode Scanner vergelijk je direct je aankopen. In gesprek met Pim Megens.

Wat is het?

“De Prijsvergelijk Barcode Scanner is een mobiele app waarmee consumenten op een eenvoudige manier prijzen en producten kunnen vergelijken op de mobiele telefoon door het scannen van een barcode. De applicatie is ontwikkeld voor zowel Android als de iPhone en is gratis te downloaden.”

Waarom dit initiatief?

“Hoewel dit zeker niet de eerste barcode scanner is voor de mobiele telefoon, denkt Prijsvergelijk toch in een groeiende behoefte te voorzien. Uit recent onderzoek van GSI Commerce naar het aankoopbedrag voor Thanksgiving in Amerika, blijkt dat ruim 20 procent van de vergelijkingen op internet uit mobiel verkeer afkomstig was. Doordat het gebruik van mobiel internet de afgelopen jaren flink is gestegen verwacht Prijsvergelijk dat ook in Nederland het mobiel vergelijken steeds verder zal toenemen. Daarnaast is deze app in het leven geroepen om de consument bewuster te maken van het grote verschil in prijzen op internet. Door gebruik van de Prijsvergelijk app kan de gebruiker vaak tot honderden euro’s besparen.”

Hoe werkt het?

“De app van Prijsvergelijk werkt op basis van streepjescodes. De barcode wordt gescand met de camera van de telefoon en binnen enkele seconden worden de voordeligste aanbieders van het product getoond. De vergelijking en oriëntatie vindt mobiel plaats waarna de gebruiker een e-mail ontvangt met alle prijzen. Zo is het eenvoudig om vanaf de desktop verder te winkelen en is het ook mogelijk om bij webwinkels te kopen die nog geen mobiele site hebben.

Daarnaast biedt de app een overzicht van kortingscodes waarmee de gebruiker nog voordeliger kan winkelen. Tenslotte is er ook een zoekfunctie geïntegreerd in de app, waarmee handmatig kan worden gezocht. Internetters zonder iPhone of Android telefoon kunnen ook gebruik maken van de mogelijkheden van de mobiele prijsvergelijker via de site.”

Wat zijn de facts?

“Het is op dit moment lastig te zeggen wat het gebruik van de applicatie voor invloed heeft op het totaal aantal vergelijkingen, omdat de app pas enkele dagen live is. Wel is de app al bijna 500 keer gedownload, wat absoluut een goed begin is. Prijsvergelijk hoopt op een groot bereik door de app voor zowel Android als voor de iPhone uit te brengen.

De app is gratis voor zowel consumenten als shops die al op Prijsvergelijk.nl zijn opgenomen. Prijsvergelijk wil hiermee de groei van mobile commerce een flinke impuls geven.”

Wie is er betrokken?

“De Prijsvergelijk Barcode Scanner is een initiatief van vergelijkingssite Prijsvergelijk.nl en is ontwikkeld door Webvizion BV.”