Gespot

Habbospot: Populaire fansite voor Habbo’s

0

De zestienjarige Marco.11 begon twee jaar geleden met fansite Habbospot, een nieuwsplatform waar je dagelijks alle ins and outs over Habbo Hotel kunt vinden. Met succes: de teller staat inmiddels op 13.000 unieke bezoekers per maand en de site is bovendien genomineerd voor Fansite van het Jaar. In gesprek met deze bijzondere initiatiefnemer.

Wat is het?

“Habbospot is een officiële fansite die sinds 10 maart 2008 dagelijks al het nieuws rondom de online community Habbo Hotel post. Hierbij moet je denken aan competities, meubels, badges en andere nieuwe features rondom hotel. De dagelijkse bezoekers zijn tussen de tien en achttien jaar oud en kunnen via Habbospot op artikelen reageren en hun mening geven.”

Waarom dit initiatief?

“Ik speel al sinds 2004 Habbo en rond die tijd ben ik ook begonnen met het bloggen over mijn dagelijkse bezigheden. Toen kreeg ik dagelijks Habbo nieuwtjes te horen van mijn vrienden. Maar wat moest ik ermee? Ik zat soms op andere Habbo fansites, maar die wilden mijn nieuwtjes niet plaatsen omdat het tegen de regels was. Daarom begon ik te bloggen op Habbospot. Het nieuws bleek ook andere Habbo’s aan te trekken, het nieuws verspreiden was namelijk iets wat toen nog bijna niemand aandurfde. Inmiddels zijn de regels veranderd en is dit wel toegestaan.”

Hoe werkt het?

“Op Habbospot kan je een hoop verschillende creaties en pagina’s bekijken. Zo hebben we speciale tekeningen, die om de zoveel tijd worden gepost. We hebben laatst een tekening gemaakt met als thema Halloween. Binnenkort kunnen de bezoekers weer elke week genieten van een speciale nieuwsstrip die gebaseerd is op Habbo nieuws. De strip is tijdelijk niet beschikbaar omdat onze nieuwsstripmaker gestopt is en we op zoek naar een nieuwe. Daarnaast is er geregeld een competitie waaraan je kan meedoen: van een gedichten- tot een pixelart-competitie.

 

Hier zijn dan verschillende meubels te winnen voor Habbo zelf. Ook kunnen bezoekers gebruik maken van speciale badge pagina’s. Hierop staan alle badges die je in Nederland hebt of kunt krijgen. Wij zijn één van de weinige fansites die deze pagina’s goed bijhouden. Zo hebben wij ook de winnaars van alle badges uit Nederland opgezocht en toegevoegd aan deze pagina’s.”

Wat zijn de facts?

“In Nederland staat Habbospot in de top 3 van best bekeken fansites van Habbo Hotel. In 2008 begonnen we met een gemiddeld bezoekersaantal van 1300 unieke bezoekers per maand. Het jaar daarop werden het er 3300 per maand. Inmiddels zitten we in 2010 al gemiddeld op 5000 unieke bezoekers per maand. Dit aantal is flink gestegen omdat we dit jaar Habbospot 2.0 hebben gelanceerd. Daarvoor werkte Habbospot met Blogger, inmiddels zijn we overgestapt op WordPress. Door deze geslaagde update zijn wij nog harder gegroeid in de bezoekersaantallen. We zitten de laatste maand al op 13.000 unieke bezoekers! Niet alleen de aantallen bezoekers, ook het aantal reacties is door de vernieuwing flink gestegen.

Hierdoor zijn wij onder andere genomineerd voor Fansite van het jaar, een website die voor het tweede jaar een award uitreikt aan de beste officiële en on-officiële fansite van dat jaar. Om door de eerste ronde door te komen, gaan juryleden je fansite beoordelen. De juryleden waren over het algemeen zeer positief over ons, we scoorden gemiddeld een 8,5! Dit vinden wij echt helemaal te gek, vooral omdat wij op gedeelde eerste plek staan qua puntentelling met een andere officiële fansite. Om deze award te winnen moeten wij trouwens nog wel zoveel mogelijk stemmen proberen te verzamelen. Dus even reclame maken: stem op Habbospot.nl bij fansitevanhetjaar.nl, alvast bedankt!”

Wie is betrokken?

“Toen ik in 2008 begon met Habbospot had ik nooit kunnen bedenken dat ik ooit andere Habbo’s zou aannemen. Habbospot heeft nu een team bestaande uit een allround manager, een nieuwsreporter, een tekenaar en een event manager. Dit zijn allemaal Habbo’s die vrijwillig bij Habbospot hun kwaliteiten willen laten zien.”