Gespot

5Eurie: Voor al je digitale karweitjes

0

Heeft jouw trage computer een schoonmaakbeurt nodig, maar je hebt geen idee hoe dat moet of aan wie je dat kunt vragen? Op de site 5Eurie vind je aanbieders van allerlei digitale karweitjes die je – de naam zegt het al – maar 5 euro kosten. Handig toch? In gesprek met Anouar Znagui Hassani over 5Eurie.

Wat is het?

5Eurie is hét portaal in Nederland voor digitale karweitjes en brengt vraag en aanbod van deze digitale karweitjes bij elkaar. De site biedt aanbieders een kans een (passief) inkomen te genereren door het aanbieden van hun digi-diensten en -producten. Afhankelijk de eigen capaciteit van aanbieders om de digi producten en en diensten aantrekkelijk op de markt te zetten via tekst, afbeeldingen en video, biedt 5Eurie ze een platform om in contact te komen met kopers. Des te positiever kopers over de dienst of product zijn, des te meer kans dat het betreffende digi-karwei in de spotlight komt. Karweitjes kunnen worden gepromoot met de bekende social media zoals Twitter, Facebook, Hyves, et cetera.”

Waarom dit initiatief?

“Wanneer er een waterleiding is gaan lekken, bel je de loodgieter die het repareert. Wanneer je een nieuwe keuken wil, komen ze die plaatsen bij jou thuis. Soms moet je niet alles willen kunnen, maar moet je zaken delegeren. De voorgaande voorbeelden betreffen fysieke praktische karweitjes. Dan heb je digitale karweitjes zoals het bewerken van een foto. Het schoonmaken van je computer. Doorgaans heb je niet meteen een adres om dit soort digitale klusjes te laten doen. Daarom is er 5Eurie. Het maakt je vrij van alle klusjes die je bezighouden en je weghouden van het bereiken van je doel.”

Hoe werkt het?

“Als je wilt verkopen, maak je een karweitje aan voor de dienst die je wil aanbieden. Deze deel je met de wereld en krijgt een bericht zodra iemand jouw karweitje wil. We verhogen jouw 5Eurie saldo met het bedrag van het karweitje min het commissiebedrag, 4 dagen nadat jouw karweitje succesvol is afgeleverd. 
Maak vervolgens  je verdiende geld over naar je  PayPal account.


 Wil je iets kopen? Dan zoek je een karweitje bestelt deze. Je betaalt 5 Euro via PayPal. Je kunt de voortgang bijhouden, bestanden uitwisselen en communiceren met de verkoper via de site. Binnen 4 dagen kun je aanpassingen vragen aan de verkoper. De uitgebreide handleiding vind je op de site.”

 

Wat zijn de facts?

“In de korte tijd dat 5Eurie live is, telt zij 100 actieve gebruikers, 34 actieve digi karweitjes en gemiddeld 1.700 bezoekers per maand. Het gaat niet om de eenmalige verkoop van een karweitje, maar het zo vaak mogelijk verkopen van jouw karweitje.”

Wie is betrokken?

“Ik, Anouar Znagui Hassani, ben oprichter en CEO van 5Eurie.”