Verdieping

Online Campagne Top 5: Travel

0

De reisbranche is sinds jaar en dag een branche die online haar plek heeft gevonden vanwege de snelle bereikopbouw en interactie- en direct response-mogelijkheden. Hoogste tijd om een blik op deze branche te werpen in de Online Campagne Top 5.

1. Visit Norway.nl – Take-over

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.

Adverteerder: Noors Verkeers bureau
Mediabureau: AVIAREPS Tourism
Creatiefbureau: bandbreed

Zeer strak uitgevoerde Take-over en een goed voorbeeld van hoe je alle mogelijkheden van dit formaat optimaal kunt benutten. De integratie van de Wallpaper met de FloorAd is op vernuftige wijze gemaakt, waarbij de Wallpaper per bestemming meewisselt bij mouse-over op de FloorAd. Dit bevordert de interactie met de uiting die tevens het vakantie-/wintersportgevoel aanwakkert!

Bekijk deze uiting

2. ArkeFly – Take-over

Adverteerder: ArkeFly

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.


Mediabureau: n.v.t.
Creatief bureau: TUI Nederland NV

Visueel zeer pakkende Take-over die door de bewegende elementen binnen alle formaten de aandacht trekt en vasthoudt. Door de plaatsing op 19 digitale dagbladen, waaronder het Eindhovens Dagblad, sterk ingezet voor een campagne waarbij het behalen van een snelle opbouw van bereik en hoge contactfrequentie van belang is. Al met al een campagne met een goede combinatie van een opvallende uiting en passende siteselectie.

Bekijk deze uiting

3. CenterParcs – Take-over

Adverteerder: CenterParcs

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.


Mediabureau: OMD
Creatiefbureau: MassMovement

Prettig ogende Take-over die goed gebruik maakt van rustgevende kleuren, die het gevoel van ontspanning en vakantie opwekken. Door de bewegende vakantiekiekjes wordt de aandacht geleid naar de call-to-action, zowel in de Header als in de Rectangle.

Bekijk deze uiting

4. Transavia – Layer

Adverteerder: Transavia

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.


Mediabureau: n.v.t
Creatiefbureau: MediaMonks

In deze impactvolle Layer met Rad van Fortuin visual worden op grappige en aandachttrekkende wijze de acties weergegeven. Het spelelement nodigt uit om alle acties te bekijken en deze interactie levert een mooie merkbeleving op. Hiermee profiteert de uiting optimaal van de unieke advertentiemogelijkheden die online biedt.

Bekijk deze uiting

5. Malaysia Airlines – Expandable Header

Adverteerder: Malaysia Airlines

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.


Mediabureau: n.v.t.
Creatiefbureau: Zoover

Deze Expandable Header valt op door het gebruik van Video en geeft een sfeerimpressie passend binnen het vakantie-Umfeld. Een mooi voorbeeld van hoe videomateriaal in een online uiting verwerkt kan worden. Wel jammer dat vóór het uitklappen niet duidelijk van welke adverteerder deze uiting is.

Bekijk deze uiting

De Online Campagne Top 5 wordt maandelijks samengesteld door WebAds Interactive Advertising. Bekijk ook het archief van de Top 5 met onderwerpen als Business & Finance, Digitale Dagbladen, Automotive, Telecomaanbieders, Inhakers, FMCG, Jongeren, Social Media, Consumer Electronics en meer. Nog meer inspiratie opdoen? Bekijk meer voorbeelden van impactvolle campagnes en succesvolle online cases.

Heb je zelf een campagne die een plek in een top 5 verdient, of wil je een onderwerp aandragen? Dat kan! Meld de campagne of het onderwerp dan hier of via Twitter of Facebook snel aan en kijk of je in een top 5 terecht komt!