Verdieping

Online Campagne Top 5: Automotive branche

0

De Automotive branche is al jaren belangrijke speler in de online advertentiemarkt. Met de aankomende AutoRAI en de release van nieuwe modellen een goede reden om enkele mooie automotive campagnes nader te bekijken in deze Top 5.

1. Opel Corsa – Take-over

Adverteerder: Opel

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.


Mediabureau: Vizeum
Creatiefbureau: eBoost

Zeer aandachttrekkende en creatief mooi uitgewerkte take-over. Het ‘creëer je eigen billboard’ element zorgt voor unieke interactiviteit en betrekt op deze manier de gebruiker bij het merk.

Bekijk deze uiting

………

2. Mitsubishi ASX – FloorAd

Adverteerder: Mitsubishi

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.


Mediabureau: PHD
Creatief bureau: Mediamonks

Deze FloorAd trekt direct de aandacht en heeft een sterke call-to-action. Zonder de website te verlaten kun je direct een brochure of proefrit aanvragen. Het wordt de sitebezoeker hierdoor erg makkelijk gemaakt. De combinatie van een duidelijke call-to-action maakt dit tot een sterke uiting.

Bekijk deze uiting

3. Lexus CT 200h – Take-over

Adverteerder: Lexus

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.


Mediabureau: SVB
Creatiefbureau: Launched

Innovatieve take-over waarbij slim gebruik is gemaakt van een Twitter-feed waarmee mensen direct hun mening over het product kunnen geven op een zeer laagdrempelijke manier. Het merk Lexus bereikt hiermee een zeer groot publiek dat met het merk bezig is.

Bekijk deze uiting

4. KIA Sportage – FloorAd

Adverteerder: KIA

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.


Mediabureau: MediaContacts
Creatief bureau: Woedend

Zeer interactieve FloorAd die slim gebruikmaakt van de mogelijkheden die online biedt. Zo kun je met een klik op de muis inzoomen op verschillende delen van de auto waarin jij geïnteresseerd bent. Zo sluit de uiting precies aan op jouw specifieke wensen. De uiting is relevant geplaatst binnen een automotive Umfeld.

Bekijk deze uiting

5. Citroën C3 e-HDi – FloorAd

Adverteerder: Citroën

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.


Mediabureau: MediaContacts
Creatiefbureau: Eurorscg 4D

Een mooie FloorAd die laat zien dat streaming video perfect gebruikt kan worden in een online uiting.

Bekijk deze uiting

De Online Campagne Top-5 wordt maandelijks samengesteld door WebAds Interactive Advertising. Bekijk ook het archief van de Top 5 met onderwerpen als Business & Finance, Digitale Dagbladen, Automotive, Telecomaanbieders, Inhakers, FMCG, Jongeren, Social Media, Consumer Electronics en meer. Nog meer inspiratie opdoen? Bekijk meer voorbeelden van impactvolle campagnes en succesvolle online cases.

Heb je zelf een campagne die een plek in een top 5 verdient, of wil je een onderwerp aandragen? Dat kan! Meld de campagne of het onderwerp dan hier of via Twitter of Facebook snel aan en kijk of je in een top-5 terechtkomt!