Jeroen de Bakker: “Met digital branding maak je je merk sterker”

Jeroen de Bakker van Lab 1111 vertelt over de omslag in denken die adverteerders moeten maken door de opkomst van digititale media. Hoe ga je van paid media naar earned en owned media? En waarom is mobile technology een geschikte tool om iets toe te voegen aan het leven van de consument?

De Bakker: “Ik geloof dat je met digital branding merken sterker kunt maken. De manier waarop je met digitale media de voorkeur kunt krijgen van consumenten is totaal anders dan wat we gewend waren met reclamedenken. Je gaat van interruptie naar gewenste communicatie en van campagnedenken naar 24/7-denken. En je moet een verhaal hebben, content, waarmee je een goede relatie met de consument aan kunt gaan.”

Get the Flash Playerto see this player.

Bekijk ook de andere artikelen in de serie Mobile Convention 2011. De video’s wordt aangeboden i.s.m. SanomaDigital.

Interessant?

Lees dan ook onze andere artikelen over , , , , .

Reacties

 1. Goede ideeen die richting geven aan nieuwe manieren van merken bouwen en binding met merken creeeren!
  We kunnen zo langzamerhand natuurlijk niet meer om digitale marketing heen. Jeroen de Bakker en Lab 1111 melden terecht dat digitale marketing merken sterker maakt. Een onderzoek, uit alweer 2009, laat bijvoorbeeld zien dat digitale marketing gemiddeld tot een 15% sterkere binding met digitale consumenten leidt, dan de binding die met offline consumenten wordt gerealiseerd. Bij luchtvaartmaatschappijen blijkt een verschil van 93% (!) in binding te bestaan. De online markering van veel aanbieders staat nog in de kinderschoenen. Er is nog veel te winnen dus. Terecht merkt Jeroen de Bakker op dat het traditionele reclame denken niet meer past!

  Hartelijke groet,
  Frans Plat

 2. Beste Frans,

  Heeft u een bron van dat betreffende onderzoek?
  gr Julien

 3. Dag Jeroen,

  zie bijgaande link naar een abstract waarin het onderzoek wordt beschreven. http://bit.ly/gAE0lT

  Succes!

  Frans Plat

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!