Gespot

Cheqqer Triplog: Foursquare over de grenzen

0

Met de Cheqqer Triplog iPhone app kun je ‘incheqqen’ in steden over de hele wereld. De app houdt een persoonlijk Triplog voor je bij waarin je kunt zien hoeveel steden en landen je bezocht hebt; je kunt je dit ook van je vrienden zien. In gesprek met Arnout Hemel, Product Director Cheqqer.

Wat is het?

“Cheqqer Triplog is een app voor je iPhone waarmee je kunt ‘incheqqen’ in steden over de hele wereld. Als je ‘in cheqt’, word je beloond met verschillende soorten badges, zoals de ‘G’Day Mate badge’ voor het ‘incheqqen’ in Australië.

Om hoge roaming kosten te voorkomen hoeven gebruikers niet online te zijn terwijl ze de app gebruiken; hij werkt ook offline en ‘cheq ins’ en beoordelingen worden gesynchroniseerd wanneer er weer internetverbinding is.”

Waarom dit initiatief?

“Het idee is ontstaan vanuit Cheqqer, de website voor vakantiebeoordelingen. Op Cheqqer hebben we meer dan 1,5 miljoen vakantiebeoordelingen, maar die zijn geschreven door onbekenden waarvan je niet weet of ze van dezelfde dingen houden als jij. Een hotel dat door 500 mensen beoordeeld wordt met een 8.5 gemiddeld is vast goed, maar is het ook geschikt voor jou? Dat is de vraag… Door een sociale laag over deze vakantiebeoordelingen te leggen proberen we ze relevanter te maken.

Zo zie je bijvoorbeeld al sinds september 2010 op Cheqqer wie van je Facebook vrienden een beoordeling heeft geschreven over een bepaald hotel of stad. Die informatie is 1000 keer interessanter dan de beoordeling van onbekenden.

Bij Cheqqer zijn we groot fan van op locatie gebaseerde diensten zoals Foursquare en samen met Oberon Interactive, de makers van de app, wilden we iets bedenken wat complementair is aan Foursquare en tegelijkertijd helpt om die sociale laag over vakantiebeoordelingen te leggen.

Cheqqer Triplog laat je ‘incheqqen’ in steden waar je nu of in het verleden bent geweest in plaats van restaurants, cafés, et cetera. Deze cheq in informatie gebruiken we om op de website van Cheqqer die sociale laag te creëren. Ben je dus op zoek naar bijvoorbeeld een hotel in Hong Kong, dan zie je op Cheqqer wie van je Facebook vrienden al eens in Hong Kong is geweest (via Cheqqer Triplog ingecheqqed’) en geven we je de mogelijkheid om direct een vraag te stellen aan je vriend(in) over de beste buurt, lekkerste restaurant, meest kindvriendelijke hotel, et cetera.”

Hoe werkt het?

“Allereerst kies je bij binnenkomst of je de app offline of online wilt gebruiken. Als je namelijk op reis bent kunnen we ons voorstellen dat je geen zin hebt in een hoge telefoonrekening bij thuiskomst. Zowel offline als online kun je in alle steden van de wereld inloggen (we hebben meer dan 50.000 steden in de app opgeslagen). Vervolgens koppel je je Facebook account aan Cheqqer Triplog als je de activiteit van je vrienden wilt zien. Doe je dat niet, dan blijven de cheq ins anoniem op je telefoon staan.

Pak het vliegtuig, boot, bus of fiets en ga reizen. Bij aankomst op je bestemming ‘cheq’ je in en kies je of je je ‘cheq in’ wilt delen met je vrienden op Twitter en Facebook. Misschien win je een badge, misschien niet… probeer het maar eens en kijk hoeveel badges je kunt sparen!”

Accepteer cookies

Wat zijn de facts?

“We zijn net gelanceerd en hebben enkele honderden downloads in voornamelijk Nederland en Spanje waar we ook een website hebben gelanceerd. Het aantal ‘cheq ins’ groeit voorspoedig, maar het wordt pas echt leuk als je als gebruiker veel vrienden hebt die de app ook fanatiek gebruiken.

De app is gratis en er zit geen businessmodel achter. Het idee is dat we die extra sociale laag creëren op de website, zodat deze veel relevanter wordt voor onze gebruikers.”

Wie is betrokken?

Cheqqer Triplog is ontwikkeld door Oberon Interactive (concept, ontwikkeling) samen met Cheqqer (design, concept). Cheqqer is een initiatief van TUI Travel PLC.”