Gespot

Football Meister: Social media voetbalpoule

0

Football Meister is een social media game voor iPhone en Android. Hiermee voorspel je voetbalwedstrijden van alle grote Europese competities, verdien je punten en kun je direct vergelijken wie er van jouw vrienden het meeste verstand van het spel heeft. Mark Boerrigter vertelt.

Wat is het?

“Voetbalpoultjes met vrienden zijn niets nieuws. Iedereen heeft wel eens meegedaan aan een poultje voor het Nederlands elftal of een grote club. Football Meister combineert dit ouderwetse spelmechanisme met de nieuwste digitale technieken. Voorspel de wedstrijden van alle grote Europese competities, verdien punten en laat je vrienden zien wie er écht verstand van voetbal heeft.”

Waarom dit initiatief?

“Wanneer je ’s werelds grootste sport combineert met ’s werelds grootste digitale trends heb je alle ingrediënten voor een veelbelovend concept. Ter info: voetbal is ’s werelds grootste sport met meer dan 250 miljoen spelers wereldwijd. Social networking is dé nummer 1 activiteit op het web. Locatiegebaseerde diensten zijn vorig jaar met 300% gegroeid. Social gaming groeit naar verwachting tot 2,18 miljard dollar in 2012 … in de VS alleen. Bovendien zijn voetbal en social networking een goede combinatie: het wereldrecord voor de meeste tweets per seconde is 7196, behaald tijdens de WK-finale voor vrouwen tussen de USA en Japan.

De potentie voor een concept als Football Meister is dus groot. Combineer dit met de voetbalminded mensen bij moederorganisatie Green Orange Digital marketing en je krijgt een app die het in zich heeft om wereldwijd marktleider in dit genre te worden.”

Hoe werkt het?

“Je kunt punten verdienen door wedstrijden van alle grote Europese competities te voorspellen en zo je vrienden verslaan. Daarnaast kun je badges,  trofeeën en titels verdienen, met als ultieme doel ‘the Meister’ van je favoriete team of competitie te worden. Het delen van je voorspellingen kan via Twitter en Facebook. Wat Football Meister nog meer uniek maakt zijn de locatie gebaseerde competities van de game. Met andere woorden voetbalvoorspellingen gecombineerd met Foursquare. Op basis van je locatie kun je ‘the Meister’ van je favoriete bar, je werkomgeving of bijvoorbeeld de Rotterdamse Kuip worden. Spelers van Football Meister kunnen zowel meedoen aan bestaande competities op locatie als hun eigen competities creëren.”

Accepteer cookies

Wat zijn de facts?

“We zijn live sinds 5 augustus en het gaat super hard. Met bijna 9000 downloads in een weekend, meer dan 20.000 voorspellingen en een top 10 plek in de Appstore zijn we erg tevreden. Komende weken gaan we knallen in Engeland, Duitsland, Spanje en Italië. Later volgen andere Europese competities als Portugal, Turkije, et cetera. Het klinkt misschien een beetje hoogdravend, maar vergelijkbare concepten hebben laten zien dat het zeker mogelijk is miljoenen gebruikers te kunnen verkrijgen.

Dit biedt natuurlijk kansen voor adverteerders. Met name de locatie gebaseerde competities van Football Meister creëren meerdere mogelijkheden. Het is namelijk mogelijk om zogenaamde premium locaties te claimen (voetbalstadions bijvoorbeeld), om daarmee duizenden voetbalfans te bereiken op een innovatieve en unieke manier. Het Football Meister team is ook op zoek naar mogelijkheden voor zogenaamde groep deals, waarmee merken zeer specifieke gebruikersgroepen kunnen bereiken met zeer relevante aanbiedingen en zogenaamde in-app purchases, zoals extra statistieken om beter te kunnen voorspellen, speciale club skins, et cetera.”

Wie is er betrokken?

Football Meister is ontwikkeld door Green Orange Digital Marketing. Een digital agency dat werkt voor nationale en internationale brands.”