Infographic

Het wie, waarom en hoe van Twitter [infographic]

0

Frankwatching verzamelt infographics op het gebied van onder andere internet, social media, marketing en communicatie. Dit keer het wie, waar en waarom van Twitter.

Sinds de lancering van Twitter in 2006 kent de microblogsite een wereldwijde groei. Zowel privé- als zakelijke gebruikers maken gebruik van Twitter om nieuws, foto’s, links of andere content met hun volgers te delen. BuySellAds maakte de onderstaande infographic om antwoord te geven op de vragen: Wie gebruiken Twitter? Waarom gebruiken zij Twitter? Wat delen zij via Twitter? En hoe vaak maken zij gebruik van Twitter?

De cijfers zijn gebaseerd op de Verenigde Staten, maar de makers hebben ook internationale cijfers opgenomen. Daaruit blijkt dat Nederland met 26,8 procent op de eerste plaats staat met de grootste penetratie van Twittergebruikers wereldwijd. Ons land wordt gevolgd door Japan (26,6 procent) en Brazilië (23,7 procent).

Benieuwd naar de antwoorden op de bovenstaande vragen? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen.