Infographic

De snelle opkomst van QR-codes [infographic]

0

Deze week in de serie Infographic Day: het toenemende gebruik van QR-codes. Op steeds meer plekken verschijnen de inmiddels bekende vierkante blokjes: QR-codes. Het zijn tweedimensionale ‘streepjescodes’ die in 1994 door de Japanse organisatie Denso zijn ontwikkeld voor het identificeren van auto-onderdelen. Tegenwoordig worden ze gebruikt door organisaties en adverteerders in allerlei soorten communicatie en reclame.

QR-codes populair op productverpakkingen en magazines

Queaar maakte de onderstaande infographic over het gebruik van QR-codes. Uit de visualisatie blijkt dat de helft (56 procent) van de gebruikte QR-codes te vinden is op productverpakkingen, gevolgd door magazines (46 procent) en coupons (45 procent). De codes worden het minst gebruikt voor advertenties op televisie en voor buitenreclame (beide 17 procent).

Wie scannen al die QR-codes? Volgens de makers van deze visualisatie scannen meer vrouwen dan mannen QR-codes. Als je kijkt naar leeftijd, dan zijn QR-codes het populairst bij de mensen binnen de leeftijdscategorie ’35-44 jaar’, gevolgd door categorieën ’25-34 jaar’ en ’45-54 jaar’. Uit de infographic blijkt verder dat de meeste QR-codes gescand worden in de Verenigde Staten en Japan.

Benieuwd naar de andere feiten en cijfers rondom het gebruik van QR-codes? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen.