How to

LinkedIn lanceert statistieken voor groepen

0

LinkedIn had al een tijdje statistieken voor company pages, maar nog niet voor groepen. Gisteravond lanceerde de zakelijke netwerksite eindelijk ‘group analytics’. En dat werd hoog tijd. LinkedIn maakte immers vorige week bekend dat haar gebruikers inmiddels meer dan 1 miljoen LinkedIngroepen hebben aangemaakt.

Infographics

De statistieken werden gisteren aangekondigd door LinkedIn’s CEO Jeff Weiner. Hij twitterde: “Now every one of the million plus groups on LinkedIn has its own infographics”. De statistieken zijn niet uitputtend, maar bieden slechts een overzicht. Ze zijn in de vorm van infographics gegoten. LinkedIn Data Vizualization Designer Anita Lillie, zei in een blogpost op de LinkedIn blog: “We’ve designed each infographic view to highlight the most important signals you’ll need to help you understand your group better.”

De Frankwatching LinkedIn groep hoort met bijna 10.000 leden tot de Top 30 van Nederland

Wekelijkse statistieken

De functionaliteit is meteen wereldwijd uitgerold. Als groepseigenaar of -manager kun je de statistieken bekijken via het tabblad ‘more’ en vervolgens ‘group statistics’. De statistieken worden weergegeven in infographicstijl, verdeeld over vier tabbladen. Een ‘Summary’, een tabblad ‘Demographics’, ‘Growth’ en ‘Activity’.

Onder het tabblad Demographics vind je onder andere de senioriteit van je groepsleden, de meest voorkomende functies van je groepsleden, de locatie en de industrie waarin ze werkzaam zijn. Onder ‘Growth’ vind je, niet verrassend, een overzicht van de ledengroei van je groep, voorzien van twee mooie grafiekjes. Als je met je muis over de grafiek beweegt, zie je het exacte ledenaantal op een bepaalde dag. Ook zie je meteen hoeveel leden er de afgelopen week bij zijn gekomen.

Onder het tabblad ‘Activity’ vind je het aantal comments, discussies, job postings en promoties binnen de groep in de laatste week. Ook hier geldt weer, ga je met je muis over de grafiek, dan krijg je de exacte data van de geselecteerde datum. Het is mogelijk om de statistieken te delen via Twitter, Facebook, LinkedIn en via een directe link, maar nog niet om ze te exporteren als pdf of in een andere bestandsvorm.

Bovenstaande screenshots zijn afkomstig van de Frankwatching LinkedIngroep met bijna 10.000 leden. Wat vind jij van de nieuwe statistieken voor LinkedIngroepen? Laat het weten in een reactie!