Gespot

Scoupy: Location based kortingscoupons

0

De Scoupy app biedt, location based, digitale kortingscoupons voor vele unieke kortingen bij winkels en horeca in de directe omgeving. Bas Jongerius vertelt over de gratis iPhone en Android app.

Wat is Scoupy?

“Scoupy is een nieuwe applicatie voor de smartphone. Binnen de applicatie kunnen de acties worden bekeken op afstand, plaats of naam. Vervolgens bekijk je de actie en bepaal je met de ingebouwde routebeschrijving de kortste route naar de locatie. Pas in de directe omgeving van de locatie kan je de actiecode activeren. Deze toon je aan de kassa. Met je kortingscode in de app maak je aanspraak op de geadverteerde actie. Het downloaden en gebruiken van de app is voor consumenten helemaal gratis. Shoppen met deze app is leuk, avontuurlijk en bespaart je tegelijkertijd een hoop geld.”

Waarom dit initiatief?

“Shoppen met korting is HOT. Dat zie je aan het toenemende aantal ‘Daily Deal sites’ en het gebruik daarvan door de consument. Korting verzamelen ontwikkelt zich tot een soort nationale sport. Scoupy is te gebruiken als een digitaal kortingsbonnenboekje, dat altijd actueel is. Zonder allerlei beperkende voorwaarden. Dit is het juiste moment voor dit concept. Het aantal smartphones in Nederland neemt sterk toe, er zijn er al meer dan 8.000.000 in omloop. Een groot gedeelte van de gebruikers van deze smartphones staat open voor het gebruik van applicaties die hen plezier, gemak en voordeel kan bieden. Scoupy is een applicatie die aan deze verwachtingen kan voldoen.

Daarnaast zijn MKB-ers en retailers in Nederland druk op zoek naar mogelijkheden om de consument weer terug in de winkel, showroom en horeca te krijgen, zonder dat dit met hoge kosten gepaard gaat. Dit, in combinatie met de mogelijkheden die location based marketing op basis van GPS-bepaling mogelijk maakt, maakt het voor zowel de consument als de deelnemende locaties, MKB en retail, zeer interessant om de applicatie te gebruiken.”

Hoe werkt Scoupy?

“Scoupy werkt erg eenvoudig. De applicatie is gratis te downloaden in iTunes, de Android market of, binnenkort te gebruiken, via HTML5. Op basis van je huidige locatie, krijg je een lijst te zien van alle Scoupy’s van deelnemende locaties in de directe omgeving, waarbij de dichtstbijzijnde als eerste wordt getoond. Op basis van categorieën of met behulp van de zoekfunctie kan er specifiek worden gezocht naar acties.

Als je een actie hebt gevonden die je leuk lijkt, kun je alle relevante informatie over de actie en de aanbieder vinden in de app, zoals telefoonnummer, (web)adres en route naar de locatie. Bij de locatie activeer je de Scoupy-actie door te ‘sliden’ op de slidebar. Er verschijnt dan een unieke actiecode die de medewerker van de winkel scant of noteert. Je kunt vervolgens gebruik maken van de actie en rekent direct af met de aanbieder. Er vindt dus geen betalingsverkeer tussen de gebruiker en Scoupy plaats. De acties kunnen gedeeld worden via Facebook, Twitter en e-mail. Zo kunnen de gebruikers hun ervaringen met de acties delen met anderen.”

 

Wat zijn de facts?

“Binnen tien weken is het aanbod in de app gegroeid naar ruim 2.000 deelnemende locaties door heel Nederland, met meer dan 1.500 verschillende acties. In krap vier weken tijd zijn er inmiddels ruim 16.000 downloads van de app geweest. Het merendeel van de ruim 1.500 verschillende acties concentreert zich nu nog in de grote steden, maar door de deelname van meerdere grote landelijke retailorganisaties als Specsavers, Marskramer en Texaco, is de app ook in veel kleinere plaatsen te gebruiken. Het is de bedoeling om binnen afzienbare tijd een landelijk, dekkend, netwerk van deelnemende locaties in de applicatie te hebben staan. De interesse die er nu al is vanuit het MKB, horeca en (grote) retail organisaties is zeer positief en sterkt ons in ons voornemen dat doel ook te realiseren.”

Wie is er betrokken bij Scoupy?

Scoupy is een initiatief van drie ervaren ondernemers, die in wisselende samenstelling al diverse bedrijven hebben opgericht en succesvol hebben uitgebouwd. De know how die Scoupy bij haar geboorte al heeft, komt daarom goed van pas. Het zorgt er onder meer voor dat alle fases die iedere start-up doormaakt, relatief snel en efficiënt kan worden doorlopen, zodat er nu al gesproken kan worden van een stabiele en professionele organisatie met een grote (media) slagkracht en een gezonde basis.”