Inspiratie

LeWeb: LinkedIn, Foursquare, Instagram & Karl Lagerfeld

0

Naast Eric Schmidt van Google waren er op LeWeb 2011 natuurlijk nog veel meer sprekers van bekende bedrijven, waaronder LinkedIn, Foursquare en Instagram. En er was ook nog die vreemde vogel: mode-ontwerper Karl Lagerfeld. In dit artikel een korte samenvatting van wat zij te vertellen hadden. 

Allen Blue – LinkedIn

De Q & A-sessie met Allen Blue (Co-Founder & Vice President of Product Management) van LinkedIn begon met een terugbik op de beursgang van LinkedIn. Allen Blue omschrijft dit als een hele bijzondere tijd. LinkedIn heeft als doel om professionals te helpen betere beslissingen te maken en te innoveren. Volgens Allen Blue is het nu nog vaak zo dat mobiele apps ons leven beheersen. Hij voorziet dat er een nieuwe generatie apps gaat komen die ons gaan helpen om beter te functioneren. Voor LinkedIn is het een vereiste dat de gebruikers hun echte naam gebruiken. Met LinkedIn Today willen ze in spelen op de drukte waarmee professionals te maken hebben. Het streven is om elke ochtend vijf artikelen te presenteren die een ‘must read’ zijn voor het vakgebied waarin de professional actief is.

Dennis Crowley – Foursquare

De Q & A sessie met Dennis Crowley (Co-Founder & CEO) begint met een lijstje met cijfers: 30 miljoen locaties, 600.000 offers en 50% van het gebruik van Foursquare gebeurt buiten de Verenigde Staten. Qua concurrentie geeft Dennis Crowley aan dat deze nu heel groot is. We doen tegenwoordig niet alleen maar check-ins, maar ook aan deals en recommendations. Daarmee zijn Groupon en Yelp dus ook een concurrent van Foursquare geworden.

Dennis Crowley, Co-Founder & CEO Foursquare

Dennis Crowley ziet een nieuwe trend, waarbij mensen steeds vaker de Foursquare app gebruiken om te kijken en informatie op te zoeken, in plaats van om in te checken op een locatie. In eerste instantie zat Foursquare hier flink over in, maar ze zien nu in dat het een nieuwe manier is waarop men Foursquare gebruikt.Volgens Dennis Crowley gaan locations based services niet meer om alleen het inchecken op een locatie, maar ook over het ontdekkken van nieuwe locaties. Om dit te kunnen doen, hadden ze de checkins en beoordelingen van de gebruikers nodig. Met de nieuwe Radar-functie willen ze actief aanbevelingen aan gebruikers gaan doen. Radar scant in een straal om jou heen en zoekt naar locaties waarin jij geïnteresseerd bent. Een week geleden lanceerde Foursquare de ‘Save to Foursquare’ button. Hiermee is het mogelijk om, na het lezen van een artikel over een locatie, deze op te slaan in Foursquare en later weer te gebruiken. Deze functie is nog niet overal beschikbaar.

Kevin Systrom – Instagram

Keven Systrom, (CEO) van Instagram, trapt af met een mooie mijlpaal: tijdens Thanksgiving werden er 60 foto’s per seconde geüpload. Op de vraag of ze nu op hun hoogtepunt zitten, antwoordt Kevin Systrom dat ze elke ochtend de cijfers bekijken en dat daar nog steeds een stijgende lijn in zit. Naar eigen zeggen heeft Instagram geen nieuwe gewoonte uitgevonden. Foto’s delen is iets wat (bijna) iedereen leuk vindt en iedereen kan doen. Instagram heeft het alleen makkelijker gemaakt om snel mooie foto’s met je vrienden te delen.

De reden dat Instagram zo’n succes is, is dat er nog niemand in was geslaagd om dit zo goed te doen. Maar Instagram is meer dan alleen een app met fotofilters. Het draait om de community en die telt op dit moment zo’n 15 miljoen gebruikers. Voorlopig komen er nog geen advertenties in Instagram. Als die er wel komen, zullen ze geen afbreuk doen aan de user experience van Instagram, belooft Systrom. Wat er wel op korte termijn aan zit te komen is een Android app, die volgens de verwachtingen van Instagram zal zorgen voor een verdubbeling van het aantal gebruikers.

Accepteer cookies

Karl Lagerfeld

Oja, dan was er ook nog die vreemde vogel in ons midden: Karl Lagerfeld. Hij was de eerste spreker van dag 1. Je zou het misschien niet verwachten, maar hij is een behoorlijke ‘tech freak’. In zijn koffertje zit 1 iPad, 4 iPhones en 3 iPods. Denk trouwens niet dat hij maar 1 iPad heeft. Thuis heeft hij er zo’n 30. Hij gebruikt ze als een dagboek, maar dan voor elk onderwerp één. Daarnaast gebruikt hij zijn iPad voor het schetsen en het maken van video’s.

Lees ook de andere verslagen van LeWeb 2011.