Gespot

FlirtSmart: Augmented Reality Flirtradar

0

De beste mobiele app voor iPhone om contact te leggen met leuke mensen in je directe omgeving. Andrew Charnley, initiatiefnemer en ontwikkelaar van FlirtSmart, vertelt.

Wat is FlirtSmart?

“Met FlirtSmart kan je vanaf nu op elke plek en elk gewenst tijdstip flirten met leuke mensen in je directe omgeving. FlirtSmart matcht mensen op basis van persoonlijke voorkeuren en locatie. Via de radar en de Augmented Realityscanner kan je direct zien welke interessante flirts er op dat moment bij jou in de buurt zijn. FlirtSmart is bedacht om op een leukere en makkelijkere manier contact te kunnen leggen met interessante mensen die je ook direct kan ontmoeten. Door het bekijken van elkaars profiel kan je meteen een inschatting maken of de persoon leuk genoeg is om contact mee te leggen. Contact leggen kan vervolgens eenvoudig, door de chat functie te gebruiken.”

Waarom dit initiatief?

“Toen ik een jaar geleden met vrienden in de kroeg zat, waren we het er allemaal over eens dat het vinden van een leuke date een grote uitdaging is. In het dagelijks leven ontmoet je niet zoveel leuke mensen als je zou willen. Als je kijkt naar online datingsites kost het vaak een hoop moeite om echt met iemand af te spreken en gaat hier vaak een lange tijd overheen. Daarnaast weet je pas of er een klik is als je elkaar daadwerkelijk ontmoet. Volgens ons moest er een manier zijn om op een leuke manier, zonder al teveel moeite, een leuke man of vrouw te kunnen ontmoeten. Hierdoor is het idee ontstaan om deze mobiele applicatie te ontwikkelen. FlirtSmart heeft een unieke waardepropositie door het aanbieden van zowel een uitgebreide matching als een locatiefunctie. Door de nadruk op flirten te leggen en niet op daten, wordt de app ook gebruikt door personen die normaal gesproken niet op datingplatformen actief zijn.”

Hoe werkt FlirtSmart?

“Op basis van profielen en persoonlijke voorkeuren wordt een matchpercentage berekend tussen de verschillende FlirtSmartgebruikers. Dit matchpercentage helpt de gebruiker mensen te vinden die voor hem of haar interessant zijn. De match wordt berekend op basis van onder andere lifestyle en interesses. Op de radar zie je vervolgens wie er in de buurt online is. Met de AR-functie (Augmented Reality) beweeg je de camera van jouw iPhone en zie je de locatie en profielen van alle mogelijke flirts in het straatbeeld op je scherm. Bekijk je het profiel van je potentiële match en ben je geïnteresseerd? Via de chatfunctie kan je eenvoudig contact leggen.”

[vimeo]https://vimeo.com/30370829[/vimeo]

Wat zijn de facts?

“Eind december hebben we de eerste bètaversie voor de iPhone gelanceerd. Binnenkort zullen we de eerste Androidversie lanceren. We zijn verbaasd dat we in zo’n korte tijd al een behoorlijk aantal actieve gebruikers hebben, terwijl we geen campagne hebben gevoerd. Zelfs in België wordt de app al gebruikt! We vinden het natuurlijk erg leuk om te horen dat er al veel verhalen zijn over hoe FlirtSmart heeft geleid tot succesvolle dates. Uiteindelijk is deze mond-tot-mondreclame toch de beste reclame die we onszelf kunnen wensen.

De komende maanden zal de app gratis te downloaden zijn. Tijdens deze periode willen we de gebruikers kennis laten maken met het product. De feedback die we van de huidige gebruikers krijgen is op dit moment het meest belangrijk. Uiteindelijk willen we een freemium model introduceren, waarbij de gebruikers kunnen kiezen voor een aantal betaalde features. Gebruikers die de applicatie alleen gratis willen gebruiken, zullen we af en toe relevante advertenties tonen. We hebben de ambitie om dit concept op korte termijn ook in andere landen uit te rollen. Omdat het concept enorm schaalbaar is kan het na kleine aanpassingen ook eenvoudig in andere landen worden geïntroduceerd.”

Wie is er betrokken bij FlirtSmart?

“Ik, Andrew Charnley, ben FlirtSmart gestart in 2011. Vanaf het begin had ik voor ogen om het met behulp van een mobiele app makkelijker te maken om mensen in je omgeving te ontmoeten. Samen met XS2thewold heb ik het afgelopen jaar hard gewerkt aan de ontwikkeling van het FlirtSmart-concept.”