Innovatie

Optimaal gebruikmaken van LinkedIn [infographic]

0

Het zakelijke netwerk LinkedIn is een ideaal platform om jezelf te profileren. Miljoenen mensen wereldwijd hebben een profiel op het netwerk aangemaakt. Dat is slechts de eerste stap. De vraag die de gebruiker vervolgens aan zichzelf moet stellen, is hoe LinkedIn te gebruiken op een goede manier. In deze editie van de serie Infographic Day wordt ingegaan op het effectief gebruik maken van dit zakelijke platform.

Voor professionals biedt LinkedIn kansen. Naast het opzetten van een persoonlijk profiel, kun je ook organisaties of groepen volgen. En daarnaast kunnen bedrijven hun producten en diensten aanbieden op hun profiel. Goed voor je imago en voor zoekmachines. Want Google geeft LinkedIn veel autoriteit als domein en dus is de site effectief voor links en keywords.

In samenwerking met LinkedIn-expert Lewis Howes, heeft MindFlash de onderstaande infographic ontwikkeld. Ze noemen het de ‘LinkedIn bootcamp’, een trainingsprogramma voor professionals om optimaal dit zakelijke netwerk te gebruiken. Het programma bestaat uit 9 stappen, zoals het lid worden van groepen, het geven van aanbevelingen en het optimaliseren van zoekresultaten. Maar wellicht heb jij nog een andere tip voor LinkedIn-gebruikers. Laat het weten in een reactie!

Klik op de afbeelding om de infographic in een grotere versie te bekijken.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen.