Gespot

DELTA’s Zeeland app: Bijzondere uitstapjes in Zeeland

0

Met DELTA’s Zeeland app bekijk je Zeeland door de ogen van medewerkers van multi-utility bedrijf DELTA. Laura Straver, Manager Online & Social Media bij DELTA N.V., vertelt.

Wat is DELTA’s Zeeland app?

“De app is een ontdekkingsgids met verrassende Zeeuwse plekjes. Niet die uit folders en reisgidsen, maar de favoriete locaties van mensen die het kunnen weten omdat ze hier wonen en de regio goed kennen. DELTA liet een app ontwikkelen die toegang biedt tot onze lievelingsplekken. We hebben collega’s gevraagd naar hun favoriete stek in Zeeland. Deze informatie leverde uiteindelijk een bijzondere app op met boeiende locaties. Niet alleen handig voor toeristen maar ook voor de Zeeuwen. Je wilt met je vriendinnen iets leuks gaan doen maar weet niet wat. Met de kinderen op pad, waar gaan we heen? Samen een hapje eten: waar zijn we nog nooit geweest? Met DELTA’s Zeeland app voor iPhone en Android heb je altijd een overzicht met bijzondere uitstapjes bij de hand.”

Waarom dit initiatief?

“Als publieke onderneming, in handen van provincie en gemeenten, laat DELTA zich graag van zijn Zeeuwse kant zien. Hier liggen onze roots, dus we zijn als geen ander verbonden met en trots op Zeeland. Met de app geven we niet alleen uiting aan onze binding met de provincie, maar geven we ook een gezicht aan DELTA. Want dat is het leuke: het zijn onze persoonlijke tips!”

Hoe werkt DELTA’s Zeeland app?

“De app biedt toegang tot heel uiteenlopende uitjes, verspreid over de provincie. De tips zijn kort beschreven en onderverdeeld in verschillende categorieën, zoals Natuur, Eten/drinken en Op pad. Bij de omschrijving van de tip zie je hoever je van de locatie verwijderd bent en via de kaart kun je de route opvragen. Uiteraard is het mogelijk tips te ‘liken’ en te delen met je vrienden. Wie zelf een leuke plek weet kan deze meteen via de applicatie doorgeven. Op die manier blijft DELTA’s Zeeland app actueel.”

 

Wat zijn de facts?

“DELTA’s Zeeland app is op 16 februari gelanceerd voor iPhone en Android. In een week tijd is de gratis app al meer dan 2.500 keer gedownload. Binnen enkele weken volgen de tablet varianten.”

Wie is er betrokken bij DELTA’s Zeeland app?

“Oberon Interactive verzorgde het concept, design en realisatie van DELTA’s Zeeland app. Achter de schermen werken we samen nog hard aan de versies voor iPad en Android tablet.”