YouTube video’s: hoe zorg je voor meer views? [Webwatching #11]

Je hebt een YouTubekanaal en een aantal video’s, maar hoe zorg je er nu voor dat je video’s mensen echt bereiken? Hoe zorg je voor meer kijkers op YouTube? Dit is de derde aflevering van Webwatching waarin ik praat met online video expert Jeremy Vest over YouTube tips & tricks. Kijk ook de eerste twee video’s in de serie Webwatching over online video marketing.

http://www.youtube.com/watch?v=lKS8kDwFozo

Webwatching 11 Shownotes

 • Statistieken: YouTube is op de 1 na grootste zoekmachine, en het grootste online video portaal. YouTube heeft dagelijks gemiddeld meer dan 4 miljard views.
 • Zorg ervoor dat je YouTube-kanaal qua look & feel past bij je website en social media accounts.
 • Hoe meer abonnees je hebt, hoe meer ‘gewicht’ je video’s krijgen op YouTube en hoe groter de kans dat ze verschijnen in de zoekresultaten. Zorg dus voor abonnees!
 • Gebruik SEO om je video’s vindbaar te maken.
 • Plaats filmpjes en annotaties van je eigen producties aan het eind van je videos, zodat je kijkers doorklikken op jouw video’s.
 • Gebruik YouTube Analytics om te ontdekken wat voor content je kijkers leuk vinden. Als iets bevalt, doe het vaker. Als blijkt uit de statistieken dat kijkers snel afhaken, of op een bepaalt punt afhaken, doe het dan anders. Experimenteer zoveel mogelijk!

Abonneer je op Webwatching

Webwatching wordt gesponsord door Hover.com. Volgers van Frankwatching en Webwatching profiteren van 10% korting! Wil je Webwatching elke week kijken? Abonneer je dan op het Frankwatching YouTubekanaal. Je kunt je ook abonneren op de podcast van Webwatching via iTunes:

Je kunt de podcast dan via iTunes bekijken of vanuit iTunes automatisch met je mobile device laten synchroniseren.

Interessant?

Lees dan ook onze andere artikelen over , , , , , , , , , , , .

Reacties

 1. Nog een tip voor meer views: een lekker ding in de thumbnail zetten. Pelpina, jij bent ook vast niet alleen vanwege je – ongetwijfeld uitgebreide – kennis vóór de camera gezet :-)

  Die freeze van Jeremy Vest hierboven bijvoorbeeld, demonstreert volgens mij mijn punt. In omgekeerde zin dan.

 2. @Joris: we gaan even een andere still zoeken. Over het andere deel van je reactie: jammer dat je er zo over denkt. Pelpina is niet “voor de camera gezet”, ze heeft het format helemaal zelf bedacht en verzorgt volledig zelfstandig al deze shows, van concept tot eindmontage. En het is inderdaad fijn dat ze haar uiterlijk mee heeft, maar dat speelde hier dus geen rol 😉

 3. Hoi Joris!
  Die freeze is inderdaad niet super charmant, voor Jeremy en mij allebei niet haha! Heb het meteen ff veranderd, maar dat kan een poosje duren op YouTube.
  Maar je hebt echt gelijk: een thumbnail is ontzettend belangrijk. Er zijn allerlei technieken om je thumbnail eruit te laten springen (o.a. felle kleuren, 2 of 3 grote woorden die de aandacht trekken, en close-ups van personen) – maar uiteraard moet je thumbnail altijd goed bij de content passen. Zie interessant artikel hier: http://socialtimes.com/online-videos-thumbnail-image_b27343
  Bij YouTube is dat helaas niet zo makkelijk. Als je geen YouTube partner bent, heb je maar keuze uit 3 thumbnails, en soms heb je daar niet zoveel geluk mee. Maar zoals Jeremy in afl.10 van Webwatching uitlegt, kun je wel op je eigen website zorgen dat je thumbnails er aantrekkelijk uitzien dmv een sitemap. (5 min in) http://frankwatching.com/ww10
  Groetjes!

 4. @pelpina, leuke video en goede basis uitleg van video marketing. Heb me ook meteen geabonneerd. Hoop wel op meer diepte in de tips & tricks!

  Gr,

  Sven

 5. Sven, dank je! Leuk dat je nu ook een abonnee bent. Je kan rekenen op meer diepte in tips & tricks! Groetjes
  Pelpina

 6. @Frank, okee ‘gezet’ was te kort door de bocht. ‘Beland’ was beter geweest. Tenzij je in voorbeschikking gelooft :-)

  @pelpina, leuk dat je serieus antwoordt, want zo was het ook merendeels bedoeld. Ik moest er aan denken omdat ik afgelopen week toevallig las over een beweging die ontstaat tegen zgn. reply-girls, die slim gebruikmaken van de kracht van thumbnails.

 7. Haha ik heb een vraagje
  Julia en ik heb dus een youtube acount met covers.
  Maar hoe zorg je in gods naam voor abonnees, wat we ook doen het lukt ons gewoon niet !
  kan iemand een tipje geven ?

  Groetjes

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!