Veilig op internet? Werk met 3 sociale identiteiten!

Hoe meer tijd we doorbrengen op internet, des te meer we (zouden moeten) nadenken over internet security. In deze video spreek ik met auteur en entrepreneur Chris Miller over veilig internetten voor je privéleven, je financiële- en zakelijk leven en je kinderen. Chris raadt aan om met drie soorten sociale identiteiten te werken die compleet los staan van elkaar: publiek, privé en persoonlijk.

Chris geeft tips over:

  • Het werken met dezelfde foto’s en profielinformatie op al je online netwerken
  • Hoe je security vragen het beste kunt beantwoorden (‘verzin’ gewoon een naam van een huisdier bijvoorbeeld)
  • Waarom je moet oppassen met het vervalsen van profielinformatie, vooral als het gaat om jonge kinderen. Als je een jongere leeftijd opgeeft op Facebook, waar de minimale leeftijd 13 jaar is, is dat profiel nog steeds automatisch vindbaar

Hier vind je het transcript (pdf) van deze aflevering.

Abonneer je op Webwatching

Wil je Webwatching elke week kijken? Abonneer je dan op het Frankwatching YouTubekanaal. Je kunt je ook abonneren op de podcast van Webwatching via iTunes:

Je kunt de podcast dan via iTunes bekijken of vanuit iTunes automatisch met je mobile device laten synchroniseren.

Interessant?

Lees dan ook onze andere artikelen over , , , , , , , , , , , .

Reacties

  1. Thanks, informative interview. However, I feel one identity is left out, the ‘professional representative’. Especially with social media platforms it is a thin line between discussions where you are expected to give your personal professional opinion, and those that require your ‘company professional’ vision. Is an extra layer needed to distinguish, in Chris Miller’s words, between ‘sharing’ and ‘publishing’ your professional expertise?

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!