3 manieren om een mobiele app te ontwikkelen

Mobiel internet is ontzettend gegroeid in het afgelopen jaar. Maar hoe ontwikkel je een mobiele app? Wat zijn de eerste stappen die je moet nemen? Hoe maak je een app van je website of blog? In deze drie korte video’s in Webwatching spreek ik met Amerikaans mobile/web developer Scott Ellis. Scott zegt dat er drie opties zijn voor het ontwikkelen van een app.

1. Compleet nieuwe app

Je ontwikkelt een compleet nieuwe app, die niet afhankelijk is van de content of lay-out van je website. Deze optie is voornamelijk geschikt voor grote bedrijven, die tijd en geld hebben om een aparte app te ontwikkelen en onderhouden. We bespreken die optie en waarom het belangrijk is om een mobiele website te hebben in deze video.

2. ‘Responsive Design’ app

Met deze optie is de lay-out van je website/content afhankelijk van het device waarop het bekeken wordt. Als je website op een iPad bekeken wordt, zie je bijvoorbeeld grotere foto’s, waarbij je van links naar rechts kunt scrollen. Als je website op een smartphone wordt geladen, zorgt het ‘responsive design’ voor een verticale lay-out met voornamelijk tekst. De inhoud van je website blijft hetzelfde, dus zodra de app klaar is, heb je er niet veel onderhoud aan. We bespreken ‘responsive design’ in deze video.

3. ‘Dedicated Design’ app

De derde optie is ‘dedicated design.’ Dit is de beste optie, als je de inhoud van je app wilt kunnen aanpassen aan elk device. Als je website op een smartphone wordt geladen, bijvoorbeeld, wil je dat de gebruiker andere inhoud ziet, dan als je website bekeken wordt op een laptop. We bespreken de mogelijkheden & de voor- en nadelen hiervan in deze video.

Of bekijk de drie video’s hieronder.

Creëer een compleet nieuwe app

Responsive design app

Dedicated design app

Abonneer je op Webwatching

Wil je Webwatching elke week kijken? Abonneer je dan op het Frankwatching YouTubekanaal. Je kunt je ook gratis abonneren op de podcast van Webwatching via iTunes (‘view in iTunes’ en vervolgens op abonneren klikken). 

Interessant?

Lees dan ook onze andere artikelen over , , , , , , , , , , , .

Reacties

  1. Nummer 1 heet soms ook “Premium App” omdat je dit type apps eigenlijk alleen wilt ontwikkelen voor je vaste klanten of mensen die echt meerwaarde leveren voor je onderneming.
    Nummer 2 is een open standards app en zou ik iedereen aanraden als start-optie. En met wat apparaat-herkenning kun je al flinke stappen naar nummer 3, de native apps, maken.

    Een inzichtelijke (en grappige!) presentatie over de keuze tussen open standards en native apps was vorig jaar te zien op UX Lisbon: Josh Clark, auteur van “Tapworthy”, sprak daar over deze strijd in “Cage Match: Mobe Web vs. Native App”. Een video-registratie van deze presentatie is sinds deze week te zien op: http://uxlx.23video.com/video/4880554/cage-match-mobile-web-vs

    Josh komt eind mei naar Nederland en geeft op 30 mei, samen met mobile content strategist Karen McGrane een workshop “Small Sceeens – Big Challenges” (zie: http://mobile-ams.eventbrite.com/). De avond ervoor spreken ze (gratis) kort over gerelateerde onderwerpen op het event “UX Cocktail Hour” bij IceMobile (aankondiging binnenkort via: http://www.meetup.com/Amsterdam-UX-Cocktail-Hours/).

  2. ★★★ Zo! Dank je Peter! Drie sterren aanvulling op het artikel.

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!