Een persoonlijke teampagina: durf jij de uitdaging aan?

Hoe vaak komt het niet voor dat als je een website bekijkt, je op zoek bent naar de personen erachter en totaal geen informatie kunt vinden? Juist, best vaak! Vooral heel frustrerend als je een product wilt kopen of een dienst af wilt nemen van de betreffende website. Ik haak al af als ik geen betrouwbare info kan vinden. En het is eigenlijk zo simpel op te lossen…

“And, because there was an honesty about all that was going on. It connected with the people in the street” — Ben E. King

Over ons-paginaIn mijn vorige blog over visual storytelling haalde ik het al even aan: “Een ‘Over ons’-pagina hoeft niet saai en standaard te zijn”. Het is een kleine moeite om jouw website zo goed en betrouwbaar mogelijk in te richten. En zoals de quote hierboven zo mooi impliceert, het gaat om de eerlijk- en echtheid die je (als persoon, bedrijf, website) uitstraalt waarmee je mensen over de drempel van onzekerheid kunt trekken. Dus zorg ervoor dat je op een website iets meer biedt dan het ‘gebruikelijke’. Een ‘over ons’-pagina op visual storytellende wijze kan al helpen bij een betere propositie. Heel simpel door een stukje van jezelf te geven. En waarom dat helpt? Omdat je zichtbaar wordt voor de buitenwereld en mensen zich iets meer met jou kunnen identificeren. Noem het verwachtingsmanagement.

Voorbeelden ter inspiratie

Ik zal je twee sites tonen waarbij de werknemers zichzelf durven te laten zien. En wellicht word je geïnspireerd om zelf de uitdaging aan te gaan.

Werk aan de Muur

Werk aan de Muur is een site waar je enerzijds als beeldmaker je shop kunt openen en je werk kunt tonen en verkopen. Anderzijds kun je er als kunstliefhebber je hart ophalen als je op zoek bent naar mooie foto’s op canvas en dibond etc. Werk aan de Muur heeft sinds kort een teampagina waar je als bezoeker en/of koper kennis maakt met de mensen achter de website. Nu is de persoonlijke benadering sowieso een vereiste voor Werk aan de Muur, vooral omdat het bij de aankopen niet om pietluttige bedragen gaat. De founders van de website, Jasper van der Meij en Bas Verhoogt, doen er dan ook alles aan om mensen zoveel mogelijk direct te woord te staan bij vragen en/of problemen. Of dit nu per e-mail, Twitter, telefoon of Skype is. Maar zeg nu zelf, de persoonlijke pagina maakt de koopbeleving toch nog prettiger nu je weet welke koppen achter het initiatief zitten?

Social Embassy

Social Embassy is een conversation agency die merken helpt met het ontwikkelen van engagement. Dit doen zij door bedrijven te begeleiden van strategie tot implementatie tot het aangaan van de dialoog en activeren van de consumenten namens het merk. De teampagina heeft een leuke twist; alle afbeeldingen hebben een andere foto met een grappige houding als mouseover. Klik je op een van de medewerkers, dan kom je op de persoonlijke pagina waar je meer over de persoon te weten komt.

Klik op de foto om de mouseover te zien!

Ik vind de combinatie van een strakke site met informele en ‘gekke’ foefjes een goede manier om je als bedrijf te presenteren. Het laat zien dat je inhoud hebt, maar ook dat je jezelf op een andere manier durft te laten zien.

Van onzichtbaar naar zichtbaar

Zelf in 5 stappen naar een persoonlijke teampagina à la visual storytelling:

 1. Maak ruimte op de website voor de persoonlijke touch, laat het team zien.
 2. Zorg voor mooie, sprekende portretten.
 3. Geef de mensen een stem en laat ze hun verhaal vertellen. Van de werkzaamheden tot aan grappige feitjes die hen als persoon omschrijven.
 4. Voeg het woord bij het beeld, en presenteer het bovenstaande op verhalende en eerlijke wijze.
 5. En last but not least; durf de eerste stap te zetten. Durf je te laten zien!

En uiteraard ben ik benieuwd wat jij ervan hebt gemaakt, als je eenmaal de stap hebt gezet om jouw gezicht te laten zien!

Interessant?

Lees dan ook onze andere artikelen over , , , , .

Reacties

 1. Dat was ook het eerste wat mij opviel toen ik solliciteerde bij X-Com. Vond het heel fijn om te zien wie er werkte.

  Leuk voorbeeld dus: http://www.x-com.nl/onze-mensen

  Top collega’s!

 2. Leuk voorbeeld ook. Grappig dat jullie voor de eerste presentatie voor een en profiel-foto hebben gekozen en niet een (semi)recht van voren :)

  En idd werkt zo’n persoonlijke benadering ook voor sollicitaties erg goed. Hoewel je je enigszins door vooroordelen kunt laten leiden, geeft een smoelenboek wel een indruk/impressie en kun je op basis hiervan afgaan of jij binnen het bedrijf past.

  Fijn dat je ook zo enthousiast bent over jouw collega’s :) Geniet ervan.

 3. Leuk!

  Bijzonder is dat zelfs deze verzekeringsmaatschappij een persoonlijke team pagina heeft: https://www.inshared.nl/over_inshared/wie_zijn_wij/

  En natuurlijk stellen wij onszelf bij hutspot ook persoonlijk voor: http://www.hutspot.nl/team/elsa/

 4. @Elsa thnx.

  Inderdaad bijzonder voor een verzekeringsmaatschappij. Ook de vorm waarin ze het gegoten hebben, lekker crea en anders dan het strakke en voorspelbare. Jullie persoonlijke teampagina’s zijn ook cool.

  Dank dus voor je bijdrage. Leuk om elkaar te inspireren :)

 5. Leuk artikel!
  Wij hebben ook een persoonlijke teampagina gemaakt:
  http://www.robin-design.nl/content/7-wie-is-robin

  Krijgen er erg leuke reacties over, zeker een aanrader dus!

 6. Leuke, sprekende voorbeelden!
  Ik ben benieuwd hoe grotere bedrijven (ca. 50 mensen) dit aanpakken. Heeft iemand een leuke oplossing/voorbeeld?

 7. @Remy lol @ foto. Doet me denken aan een schilderij van Jan Steen. Leuk voorbeeld ook. Thanks for sharing.

  @Ezra Dank je wel. En juist voor de grote bedrijven is het ook belangrijk, de grootte van een bedrijf moet het persoonlijker maken zeker niet beperken. Ik begrijp wel dat het een uitdaging is als je 4000 man moet vastleggen. Maar hier zijn oplossingen voor. Je kunt altijd per afdeling en regio werken. Hiervoor zou de manier van presenteren van http://www.x-com.nl/onze-mensen ook een suggestie kunnen zijn bijv.

  Maar ik ben net zo benieuwd als jij hoe anderen dat hebben opgelost :) En als ik kan meedenken hoor ik het ook graag 😉

 8. Zou normaal gesproken op FW niet zo snel ons bedrijf spammen, maar ben benieuwd wat mensen van onze pagina vinden, dus het leek me hier wel legitiem 😉
  http://acato.nl/over-ons/

 9. @Pieter I hear you. En nu inderdaad semi-legitiem 😉 Ja, ik vind het gebruik van mouseovers op deze manier dus super. Je kunt meer laten zien van jezelf, zonder dat je al teveel ruimte op de site inneemt. Misschien wel in data als je niet oppast :)

  Ik heb dit voorbeeld eerder gezien bij Lateral http://www.lateral-inc.com/about-us/team/. Zijn jullie daardoor geïnspireerd? En dank ook voor de inspiratie.

 10. Hoi Bibi,
  Als ik eerlijk ben weet ik niet meer wie bij ons op het idee is gekomen, maar ook ik had dergelijke dingen wel eens eerder gezien. Dus denk dat één van mijn collega’s ook wel ergens beïnvloed is. Everything is a remix 😉

 11. Hoi Bibi.

  Leuk stuk. Is natuurlijk wel al heel vaak gedaan, en ik zie dat nu bijna alle (creatieve/web/reclame) bureaus een ‘mensen’ -pagina hebben met foto’s. Veelal opgesierd met ‘grappige’ mouse-over effecten en dergelijke.
  Geheel toevallig (sorry, niet als spam bedoeld!) is onze ‘mensen’-pagina gisteren live gegaan! http://www.swis.nl/mensen. Wij hebben heel erg getwijfeld om ook iets ‘leuks’ te doen met de foto’s, maar het werd al gauw een beetje gemaakt.

 12. Hi Erwin, dank je voor je reactie. Bureau’s zien inderdaad veel meer de noodzaak ervan in, en die zijn al meer bezig met het zich persoonlijker maken.

  Maar uiteraard heb ik hier een klein deel van visual storytelling beschreven: de eerste stap naar het persoonlijker maken. Want het gaat niet alleen om met je kop op de website, het gaat om de vorm. En vooral ook om welke andere creatieve en authentieke content je als bedrijf durft te plaatsen.

  En ondanks dat wij (de creatieven) vinden dat dit de normaalste zaak van de wereld is, zijn er nog legio bedrijven (vooral op internet dus) die zich nog verschuilen achter een website en hopen tekst. Kijk maar naar traditionele B’s en dan de B2B’s, maar zeker ook webshops blijven nog achter. Er is nog genoeg te doen iig qua menselijker maken van bedrijven, websites etc. :)

  En thanks voor jouw website. Leuk het randomize-effect. Symboliseert m.i. dat iedereen een plek vooraan verdient en dat er geen hiërarchie is :) En jouw voorbeeld is ook meteen een goede oplossing op de vraag van @Ezra.

 13. @Peter In een wereld waarin al veel is gedaan, is bijna alles een remix, zeker waar. Dat zien we terug in alles om ons heen van films, muziek, literatuur tot aan kleding. Het is ook helemaal niet erg om geïnspireerd te raken door anderen, zolang je je eigen authenticiteit maar bewaart en bewaakt. En credits naar de bedenker gaan :)

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!