Gespot

Lees dit boek-app: Boekencarrousel voor iPhone en iPad

0

De Lees dit boek-app maakt het mogelijk boeken van verschillende Nederlandse en Belgische uitgeverijen te ontdekken. Gert-Jan Schikker, betrokken bij de ontwikkeling van de app, vertelt.

Wat is de Lees dit boek-app?

“De Lees dit boek-app voor iPhone en iPad is een carrousel van vierentwintig boeken van 21 uitgeverijen uit Nederland en België, met elke week vier nieuwe titels. Je kunt ermee ‘spelen’ door te tappen en te draaien met de boekenprisma’s. Lezers ontdekken met deze app boeken van bekende en onbekende auteurs en van elk boek zijn er ongeveer twee hoofdstukken te lezen. De e-bookversies van de boeken zijn gedurende zes weken met korting te koop in de iBookstore.”

Waarom dit initiatief?

“Het idee voor de app is ontstaan tijdens een WPG interne brainstorm rondom innovatie en digitaal uitgeven. De app ontsluit onze titels op een toegankelijke manier. Elke uitgeverij maakt een eigen redactionele selectie voor de boeken in de app. Door goed te kijken wat een gebruiker leest, krijgen we inzicht in zijn of haar voorkeuren. Op termijn kunnen we lezers zo een op maat gesneden aanbod bieden.”

Hoe werkt de Lees dit boek-app?

“De app is gratis te downloaden in de App Store. Als je de app downloadt, dan lees je met je persoonlijke profiel een e-book gratis in de app, een week lang. Is de app 25.000 keer gedownload, dan kan iedereen die dat gedaan heeft ook nog eens een week lang een tweede gratis boek lezen in de app.”

 

Wat zijn de facts?

“Voor gebruikersfeiten is het nog te vroeg, omdat de Lees dit boek-app pas kort geleden gelanceerd is. Wat betreft de beta-testfase: binnen een uur nadat we een oproep plaatsten voor beta-testers, waren we al ruim voorzien. We hadden 40 testers nodig, maar kregen 160 reacties. De feedback was zeer nuttig en de reacties waren overall zeer positief. Naar aanleiding van deze feedback hebben we de app verder verbeterd.”

Wie is er betrokken bij de Lees dit boek-app?

“De lees dit boek-app is gerealiseerd door The Saints, GX Software en WPG Uitgevers.”