Gespot

VideoDeals.com: Marktplaats met unieke productvideo’s

0

VideoDeals.com is een online marktplaats waar bedrijven en particulieren hun product of service aan kunnen bieden door middel van een video. Michal Hubschmann en Aukje van de Vorstenbosch, betrokken bij de ontwikkeling van de website, vertellen.

Wat is VideoDeals.com?

Videodeals.com is een nieuwe online videomarktplaats, waarmee iedereen op een interactieve, leuke en persoonlijke manier spullen kan kopen en verkopen. Van kleding tot auto’s, apparaten en meubels: you name it. Het platform van Videodeals.com geeft zowel particulieren als bedrijven de mogelijkheid om interactieve video’s te gebruiken om hun deals aantrekkelijker te maken. Onze geavanceerde video-tagging technologie is namelijk voor het eerst beschikbaar voor iedereen! Op internet bezet video nu al ruim de helft van het internetverkeer en de verwachting is dat dit binnen drie jaar 90% zal zijn.”

Waarom dit initiatief?

“Nederlanders zijn creatief en hebben een geweldige handelsgeest. Daarnaast zijn Nederlanders pioniers op het gebied van online verkopen. Ook wereldwijd is innovatie in online shoppen heel actueel. Wij introduceren video als de nieuwe stap in de wereld van online verkopen, omdat het zorgt voor een veel rijkere ervaring. En door de unieke ‘tagging-editor’ kan voor het eerst iedereen aan zijn eigen filmpje ‘koop-tags’ toevoegen. Hierdoor kunnen kopers simpelweg klikken op een te sluiten deal. Aan alle typen video kunnen tags worden toegevoegd: van professionele commercials tot producten gefilmd in hun omgeving. Alle films zijn daarnaast centraal te vinden op het platform. Dit maakt VideoDeals.com uniek in de wereld van online verkopen. Want als een beeld al meer zegt dan duizend woorden, stel je dan eens voor wat een video kan doen.”

Hoe werkt VideoDeals.com?

“VideoDeals .com werkt met een unieke tagging-editor. We bieden alle verkopers gratis toegang tot deze technologie. Nadat je een account aanmaakt, kun je direct videodeals maken. Maak een filmpje van je item van maximaal 1 minuut en upload deze op Videodeals.com. Beschrijf het product of service en plaats een tag in de video en je bent klaar! Een speciaal team van video-editors staat klaar om iedereen te helpen die vragen heeft over video-editing en het maken van deals.”

https://www.youtube.com/watch?v=DPSQ6r1bmPs

Wat zijn de facts?

“We hebben net de eerste versie in Nederland gelanceerd in bèta, en blijven continu het platform verbeteren. Dit is nog maar het begin! Het business model is gebaseerd op de zogenaamde professionele deals. Een fee dus, op de aanbiedingen van bedrijven die er voor kiezen de transactie via het platform van VideoDeals.com te laten verlopen, in ruil voor uitgebreide functionaliteiten, zichtbaarheid en support. Het voordeel van ons businessmodel is ‘no deal, no pay’. Met andere woorden: het is volkomen risicovrij voor professionele verkopers. Als je niets verkoopt, kost het ook niets. Voor consumenten is het gebruik van de dienst gratis en vindt de transactie buiten het platform plaats.”

 

Wie is er betrokken bij VideoDeals.nl?

“Michal Hubschmann is zowel oprichter van, als investeerder in Videodeals.com. Ze is een echte internet-entrepreneur. Hiervoor was ze co-founder en stond ze aan het roer van het recent aan Travix verkochte EasyToBook, beter bekend van de merken Vliegwinkel.nl en CheapTickets.nl. VideoDeals.com S.A., gevestigd in Luxemburg, lanceerde haar online communitymarktplaats in bètaversie in Nederland in juni 2012.”